- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Френд зоната и как да се измъкнем от нея
Понеже напоследък се нагледах на глупави теории и еднотипни теми по въпроса реших да обясня нещата нагледно. Ако ви се е случвало да кажете на момиче 'харесвам те, искам да задълбочим нещата' и тя ви е отговаряла с 'ти си ми приятел, ако се обвържем ще развалим приятелството си и има шанс връзката ни да не проработи. Няма как да сме повече от това.', то тогава сте във въпросната зона, също попадате в нея, когато дълго време протаквате нещата с въпросната девойка и се познавате от месеци/години, без да сте направили крачка към това да бъдете повече от приятели.
Ако сте в такава ситуация и искате съвет от някой как да се справите с нея, най-често ще получите отговор от сорта на 'измъкване няма' или 'изход има, ама е много труден', или още по-зле някоя тъпа теория от сорта на "не се притеснявай да й покажеш какво чувстваш, кажи й пак, че я харесваш", "Постави й ултиматум - или е с теб или е против теб!", "следи колко силно те прегръща, когато се разделяте"...
Всъщност не е толкова трудно да излезете от тази ситуация, но преди това да обсъдим какво ви е вкарало във въпросната зона, за да не допускате същата грешка втори път.
Първата и най-често срещана причина е не достатъчно докосване/навлизане в интимната зона на момичето в началото на запознанството ви. Френд зона е съвкупност от изградено доверие, споделяне и комфорт, но в него липсва какъвто и да е физически допир. Тоест, ако изградите този допир още в началото и го ескалирате няма да попаднете в характеристиката на така наречения "Friend Zone". При развитието на запознанството ви, момичето ще е любопитно, ще е заинтригувано от вас и вашите чувства към нея, с други думи дали я харесвате или не, но ако не получава никакъв физически допир насреща ще реши, че не сте заинтересован. Друга причина е да пропускате да създадете атракция. Най-често срещания случай е да тръгнете към някое момиче (в бар/кафе или каквото и да е) и да започнете с ''често ли идваш тук, красавице?", което е абсолютно грешен подход, защото това което правите е да се опитате да създадете някаква емоционална връзка между вас и момичето, но го извършвате в прекалено ранен етап, когато те види за първи път на жената не й пука как се казваш, какво работиш, какво те влече. Интересува я това дали си човек, с който си заслужава да проведе разговор или трябва да си измисля оправдания да се отърве от теб. Това, което трябва да направите, за да създадете тази атракция е да започнете разговора с нещо лековато, може да е някаква закачка, някаква шега, някакъв бъзик към момичето, който да я разсмее и да я накара да се отпусне в присъствието ви, да предизвика любопитството й към вас, след това вече може да се премине към онази част с разговора и въпросите от типа на "Често ли идваш тук?".
Сега към това как да излезем от ситуацията. Жените най-често намират за привлекателни мъже, които са привлекателни в очите и на останалите женски индивиди. Ако успеете да го покажете това нещо на приятелката ви ( че другите жени си умират по вас ) има голям шанс тя самата да започне да ви смята за привлекателен. Та по същество:
Първото нещо, което трябва да направите е да се видите с въпросното момиче. Това може да стане, като я поканите по следния начин: "Днес ще ходя на еди кой си бар/еди коя си дискотека/еди кой си филм/еди кой си боулинг/еди къде си", но освен нея трябва да поканите и свои познати и приятели, като най-важната част от тези познати и приятели са ДРУГИТЕ ЖЕНИ. Поканете всяко момиче, което познавате на мястото, което сте избрали. Идеята не е да флиртувате с която и да е от приятелките ви, просто ще провеждате разговор с тях и ще се забавлявате, така въпросното момиче ще види, че други момичета проявяват интерес към вас, само като участват в разговор, в който се чувстват комфортно. Така тя самата ще иска да се включи в това. Най-голямата грешка, която се прави при общуването с момичета в групи е да се отделя внимание само на момичето, което сте си харесали, това е голяма грешка и трябва да се случва точно обратното. На въпросната дама трябва да се обръща най-малко внимание, а на останалите вниманието да е разпределено по равно. Можете да разпределите това внимание, като приканвате останалите да се включват в разговора само с погледа си, например ако водите разговор с един човек до вас, погледнете този срещу вас, така че да го подканите и той да се включи, правете това с всички около вас, за да могат да участват по равно и активно. Така момичето, което харесвате ще види, че тя получава същото внимание, а дори и по-малко от това което получават всички момичета около вас, което от своя страна означава, че тя вече не е специалната, както винаги си е мислила, когато сте й правили намеци. Мислила е, че каквото и да стане, вие винаги ще тичкате след нея и точно това е проблема.
Ако направите това правилно и я накарате да осъзнае, че тя не е единствената ви специална опция, ще сте успели да натиснете рестарт бутона в отношенията ви, при което можете да започнете да флиртувате и създавате атракция с нея, от каквито вече ще има ефект. Тук можете да включите и докосванията, но се уверете преди да го направите, че докосвате останалите, с които говорите в компанията по същия начин, по който докосвате и нея, за да не се чувства по-специална от тях. Тоест започвате "свалката" отначало и когато видите знаци от нейна страна, че е привлечена от вас и започва да ви гледа по друг начин, след като сте й показали неизвестна до сега за нея ваша страна я отделете от групата, на място, на което ще сте само вие, очи в очи и продължете с флирта.
Удобно място да изградите такъв сценарии е и купонът по домашно или всяко едно социално място, на което има много хора и в частност други жени, с които да разговаряте, дори още по-добре: да се запознавате в присъствието на харесваното от вас момиче.
П.С: Планирал съм още теми от сорта на "Как да поддържаме стабилна и пълноценна връзка", "Най-честите грешки при флирта с жени", "Как да открием кои сме и да следваме себе си", по празниците имам свободно време и ще е добре да обсъдя тия идеи с някой от модераторите/администраторите на форума, за да ги подредим някак си.
Последно редактирано от FAKE IT : 12-21-2013 на 22:50
Браво на кака детето!
Първоначално написано от antifashionshit
Уф .. ще вземеш и ти ся да научиш нещо и да станеш ... сърцеразбивачка ... на път съм да създам чудовище![]()
Преди време и аз си мислех да пусна няколко подобни теми, които обаче не са валидни за общия случай, ами по-скоро по мой модел. :d
Евала за темата.
Мерси, psycho. Всъщност възможни варианти за изход има много, не е само това което съм описал аз, така че ще се радвам да споделиш и твоя начин, така темата ще добие по-голяма пълнота ;]
Ами в момента не се сещам какво да добавя, но ще пиша по-натам. : )
Аз съм старо куче тука, начела съм се и съм се научила :д
Първоначално написано от antifashionshit
послушайте феика , изобщо не е феик , мноо ги разбира младежа![]()
и още нещо веднъж влезеш ли във френд зоната , шанса за излизане клони към нула
най добрата опция , игнор и продължаваш напред , на принципа има още много риба в морето![]()
Браво,браво още една интересна тема от фейк
ми не знам ама аз като момиче ще ви го кажа щом си попаднал във френд зоната значи не и допадаш по много параграфи (говоря като за партньор) ;д и darknesswillfall е прав влезеш ли там шанса да излезеш е малко над нулата