- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Свидетелите на Йехова
Здравейте, да ви питам, наскоро на вратата ви идвали ли са свидетелите на Йехова? При мен дойдоха няколко млади жени (на не повече от 30 годишна възраст), които ми дадоха брошурка за конвенция, която ще се състои на 29, 30 и 31 юли. Лично, аз не съм вярващ, но мисля да отида на поне един от дните, защото ми е любопитно тия хора какво проповядват. Доколкото чета, те отричат Исус Христос като син на Бог и заедно с това и Светата Тройца. Те също не празнуват рождени дни, коледа и хелоуин, тъй като те са празници от езически произход и никъде в Библията не пише, че трябва да се празнуват. Струва ми се, че те са най-верни на Библията.
За повече информация, давам ви линк за сайта им https://www.jw.org/bg/. Прочетете често задаваните въпроси, на мен лично това ми стана доста интересно.
Вярващи, невярващи, какво мислите за тях?
Нямам думи... Мислих, че нацистчетата няма накъде по-надолу да стигнат, ама явно е възможно. Предпочитам си "сектанството", отколкото тяхната идея за правосъдие.
DIE NAZI SCUM! ANTIFA FOR LIFE!!!
Според тях, в Библията пише, че има само един Бог, а Исус е само негов подръжник. За троицата, ето линк https://www.jw.org/bg/%D0%B1%D0%B8%D...8%D1%86%D0%B0/.
Исус казвал за себе си, че е „Божи син“. (Йоан 10:36; 11:4) Той никога не твърдял, че е Всемогъщият Бог.
Това не е за правосъдие ве, чехъл. Това е за бъдещето - религията все още е фактор именно, защото има достатъчно наивни хора, които доста често се оказват жертви в ръцете на психопати и откачалки. Няма морал и правосъдие, всичко е една игра - борба на воля с воля, дисонанс и резонанс. Само че либтардчета като теб не са им ясни правилата на играта и си измислят каквото им е удобно заради "muhh cognitive dissonance" от това какво е и какво си мислят, че трябва да бъде според анти-естествения, псевдо-розов поглед на културния марксизъм и медийната (дез)информация.
Връщай се в tumblr, жалко предателче.
ПП: Поздрав с аватара ми, слагам го специално за теб, шибан JIDF трол.
Последно редактирано от Knispel666 : 07-14-2016 на 23:42
Единственото по-лошо от официалните религии, са сектите
Тия от Йехова са мега малоумните и трябва да бъдат обявени за незаконни във всяка една държава. Не зачитат знаците на държавността ( знаме, герб, химн), не позволяват кръвопреливане (било вид канибализъм) и още всякакви простотии. Секса преди брака за тях е грях, мастурбацията също. Родителите избират за кого да се ожени/oмъжи детето им ( в 21 век -.-). Абе пълна скръб.
Преди 1-2 години ми чукаха на вратата ( в 8 часа сутринта, а имаме и звънец :Х ). На развален български ме питаха, дали съм чел Библията. Като им казах, че даже и Евангелието на Матей съм чел (със съркастичен тон), повече не се появиха![]()
Последно редактирано от Dwyd96 : 07-15-2016 на 10:54
Личи си, че си от плебит. И към тия психопати и откачалки не се ли брояти псевдопатриотите, които подкрепяш? Това, че използваме критична мисъл и здрав разум, не ни прави либтардчета (аз съм прекалено ляв, за да съм либерал). Просто разчитаме на факти, вместо жалки конспирации като нео-нацистчетата и националистчетата. Продължавай да викаш "БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА БАТЕЕЕЕ", но си знай, че всички американци, с които съм говорил, първоначално не са могли да посочат нашата "могъща" държава на картата. Ама естествено, че ще се смятаме за велики, като нашата образователна система е кръгла нула и ни учат на глупости (ТУРЦИ ЗЛИ, БЪЛГАРИ ДОБРИ). Наричай ме предател или еврейн колкото искаш, аз ще продължавам да разкривам истината за скъпата ти бълхария.
Аз се чудех какво толкова против кръвопроливането имат, но май ми стана ясно. Но да не се правим, че православието не е секта, то също е толкова зле, само е малко по-разпространено. Като цяло, за герб, химн и знаме съм съгласен, трябва да се сложи край на държавите, за да може човечеството да е единно. За мастурбацията няма да коментирам, ясно си е там.
Не знам дали на тия им плащат за това. Тия жени, които ми бяха на вратата, може да са били и студентки. Щом дразни националистчетата, секта или не, подкрепям ги.
Секта или не, идвали са вкъщи такива хора и съм говорил с тях. Знаят половината Библия наизуст, а те са обикновени миряни. Колко православни могат да се похвалят с това? Повечето (да не кажа почти всички) не са чели Библията и веднъж.
Абсолютна секта. Тръгнали са по къщите на хората за да ги зарибяват, а хората сами трябва да ходят в храма, ако искат, а не да им се ходи по къщите, без никой да ги е канил. Даже са досадни.
Много си се объркал, ако ме слагаш на едно с нео-нацистчета и националистчета, които крещат празни лозунги, те са просто другата страна на същата монета, от която произхождат и малоумни движения като анархизма. Не че анархизмът сам по себе си е глупав, но са маломни хората като теб, които се опитват да му придадат обществена и политическа идеологичност. Всеки трезво мислещ анархист знае, че анархизмът никога не може да се наложи, нито пък трябва да се налага. Креативността и най-великите постижения на човечеството винаги са се раждали от сблъсъка между колективния и индивидуалния тип съзнание.
Никога не съм казвал че България е велика и могъща, но това съвсем не значи, че като българи, не трябва да се стремим към величие и могъщество, както трябва да се стреми всеки народ за себе си към същото, ако индивидите в тези народи не бяха облъчени от марксистка пропаганда и бяха развили съвсем простичко чувство за отговорност - не към друго, а към самите себе си. Националната отговорност е последното стъпало в йерархията на индивидуалната такава, по същия начин както волята за оцеляване на индивида е висше проявление на волята за оцеляване на всяка една клетка в организма. Но за жалки плебеи, в които националната отговорност се изразява в простия интерес към лични облаги, свободи и права, за сметка на националния интерес, това непременно води до идеологическа дегенерация и егоизъм в най-мръсния смисъл на думата. А истината за ''скъпата ми бълхария" няма смисъл да ми я разкриваш, и псевдо-величието и робския морал, от която твоите туморни словоизлияния набират инерция за мен са еднакво евтини и долнопробни форми на социален активизъм. По правило и дефиниция, тия които намират отдушник за личните си потребности в лицето на социален активизъм и се прикриват зад оправданията че тяхната идеология е в името на общото благо, са плебеи. Само на онзи, който му е ясно че няма социално оправдан активизъм, а само индивидуален такъв, евентуално може да стигне до логичното заключение, че социалния активизъм винаги трябва да използва за основа същите неща, на които стъпва и индивидуалния активизъм - в противен случаи социалния активизъм става просто лицемерие. Твърдиш че всички хора трябва да имат право на живот и свободата да избират, с претенцията, че това е обществено полезно, а тая идея дефакто не е нищо повече от една компенсация на лични противоречия породени от инфантилни предубежения за правилност и низки страсти, сблъскващи се с фактите на мръсната действителност.
А кое движи индивидуалния активизъм, ако не инстинкта за самосъхранение и просперитет, за растеж и развитие? Ето защо нашата държава може да не е могъща, велика, нито българите са много стока, но все пак - и тия дето са стока, и тия дето не са, имат обща съдба а оттам и обща отговорност да спомагат с каквото и както могат за оцеляването на народа, защото в крайна сметка от това зависи и тяхното оцеляване, и това на техните семейства, роднини, приятели и т.н. Но кой ти мисли толкова надалеч нали, важното е АЗ да имам права и свободи, пък майната им на другите, нали? Аз съм най-великия и всичко опира до мен, вижте ме колко съм важен!
Представи си го като един организъм(понеже обществата и народите са едни организми), какво ще стане ако клетките на черния ти дроб изведнъж решат, че искат да не се подчиняват на функционалната йерархичност в организма и да не обработват всичките мизерии, които тялото ти поглъща? Знаеш ли как се наричат такива клетки в биологичните организми ? Рак! Това си ти и всичко в което вярваш - един голям, злокачествен тумор. И най-лошото е че не си най-големия тумор, а си просто една копи-пейст разсейка на големия тумор. Така че е време да спреш с карценогенните прояви.
https://www.youtube.com/watch?v=IcYHdaUx3hA
Последно редактирано от Alucard666 : 07-15-2016 на 14:26
Това доколко някой познава Библията, зависи от самия човек, не от това в коя секта е или не.
Ти си направо за политическия живот. Такова есе написа, а нищо не каза накрая. Личи си, че не знаеш що е анархизъм като изсра поредното твърдение, което сме го чували хиляди пъти. "Всеки истински анархист знае че анархизма никога не може да се наложи, нито пък трябва да се налага.". Logic, за теб анархист е този, които не иска да налага анархизъм. А този неформатиран абзац от думи, който изповръща беше направо черешката на тортата. Проблемът е националната идентичност, защото вместо да служиш на общото благо, ти се стремиш само към интересите на собствената си идентичност.
Къде го измисли това, че имаме отговорност към народа си? Ако всеки мислеше като тебе, нямаше да има въобще никакъв технологичен и социален прогрес. Казваш, че за да се развием, трябва да сме все повече и повече разединени. Просто не знам как националистчетата я постигат тая умствена гимнастика. Аз не съм за запазването на българския народ, аз съм за запазването на човечеството. Земята е нашата държава, границите са просто линии в земята.
Па и как сравни позицията за социален прогрес с рак... Как ти звучи това, че само 1% от населението притежава над половината от ресурсите на земята? Я и аз да ти метна една аналогия, какво става, ако всички полезни вещества отиват само в един орган на тялото? Няма ли да се разпадне, тъй като за да функционира е нужно да работят и другите органи?
Просто такива като теб трябва да прочетат някоя книга, която не е на конспиратори, а на академично признати писатели. И моля те, не ми пращай папа Франку, сигурен съм, че той смята, че си по-голям рак от всяко weeaboo.
Последно редактирано от HellKnight : 07-15-2016 на 17:43
Докторчето си е намерил фен, познайте кой? ............... агарта, братче.
Двете грации, богаташчето и подобието на философ.
Агарта, можеш да го наемеш в замъка си като придворен съветник, а понякога става и за шут. Мултифункционален е.