- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ценностна система
Правилно ли е твърдението за промяната в ценностите на човека с навлизането му в дигиталната ера?
Кои са вашите ценности?
Каква промяна.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
семейсвото и близките, безусловна подкрепа и сплотеност, ( при радости и проблеми) СЪЩЕВРЕМЕННО свобода и уважение към индивидуалните ни желания, и различия
индивидуалисти заедно, "със", "срещу" или "въпреки" каквото да е било
това са ценностите в нашето семейство
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Какво е това твърдение, кой/и го е твърдял това ?
Какво общо имат човешките ценности с дигиталната ера ?
Дигиталната ера е породена от човека. Тя се образува/ла с дадена цел/идея. Цялото това дигитализиране е средство, което спомага на човека за еди какво си. Но то няма общо с човешките ценности.
Все едно едно математиката (като наука) да се занимава с проблимете на химията, просто не й е мястото там и няма да стигне до отговора, който търси.
Не съм си определял ценностите.
Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 11-19-2017 на 15:12
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Точно в тази посока е и моят въпрос. Изменят ли се ценностите на човека, когато е изложен на технологиите? Скоро попаднах в ситуация, в която близък човек, с когото отдавна не се бях виждала, просто си извади телефона и тотално ме игнорира, въпреки че и двамата бяхме пътували с цел да се видим. Къде отиват ценности като истинската комуникация, общуването очи в очи, уважението? Лично смятам, че част от ценностите като състрадание, общуване, доверие и т.н. също се "дигитализират" и при някои започват да отсъстват от невиртуалния свят.
И математиката се занимава с всякакви проблеми, SHPAIdURmeN.
Именно.
Ако човек постоянно е във виртуалния свят няма как да не бъде повлиян в много аспекти. Но същото евентуално се дължи повече на липса на опит в реалния живот. Дали ще се изолираш от обществото в природата, в бибилиотеката или в дигиталния свят, ти прекратяваш връзките.
Доказано е, че някои игри също развиват негативни чувства.
Състраданието според мен до голяма степен е вродено. Носим го. Със сигурност семейството и социалната среда оказват много голям ефект върху изграждането на моралните ценности. И въпреки това според мен ние също така се раждаме с него. Носим го, придобито с индивидуалната ни същност.
Какъв ли ще е света, ако всички започнем да носим дигитални контактни лещи и очила?
Дали тогава ще усещаме истинските допирни точки между нас?
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-19-2017 на 20:18
Технологиите променят бита, определено. В момента комуникацията се осъществява бързо, на момента, хората постоянно разполагат с изобилие от информация и това няма как да не се отрази на тяхното внимание. Но всичко зависи от възпитанието на човека и това в каква среда е. Технологиите не е задължително да влияят зле на хората. Според мен проблемът е по-глобален и специално в България за това допринасят съвкупност от фактори, като занижаване качеството на образованието, спорта, културата, срив на средната класа, дегенератски медии, пропагандиращи дегенератски начин на живот и т.н.
А ти как реагира?
Иначе да, когато човек не общува, социалните му умения закърняват.
Не съм казала, че ценностите изчезват, а че някои се променят (преобразуват или заменят с нови).
Оттук излиза и още един въпрос. Ценностите на пристрастения същите ли са като на здравия човек?
Не особено приятно за човека. В последствие се появиха и още проблеми, изхождащи от същата тема. Има граници, след които вече това прераства в болестно състояние.
Пристрастен в какъв смисъл.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Интернет пристрастен.
Но и по принцип питах. Нещата са свързани.
http://naskoart.com/eBooks/Psihotest...tpristrast.htm
По-правилният въпрос е защо индивидите се пристрастяват.
Усещат липса на нещо, което се стремят да компенсират. Отделно не виждам логика да говорим за ценности у човек, който е зависим ментално и/или физически, следователно е по-субективен дори и от средностатистическия представител на рода си.
Ако човекът/компанията ми е мега интересен, не се сещам да си гледам телефона, а иначе се случва да го погледна. Изглежда нямам ценноста система, а правя това, което усещам на момента, без да си налагам рамки и ограничения.
Каква ценностна система и морал ви гони вас в тази толкова напредналата вече фаза на 21 век? Ценности в България вече не останаха! И морал вече няма тук! Дигиталната епоха е само едно местата, където това ви се набива на очи.
Аз не се пререждам на опашки, защото имам ценност, че това не е редно и нарушава реда и цивилизацията.
Но животинските инстинкти на мутричката да си свърши по-бързо работа на гърба на другите, чакащи, го накара да се пререди, защото той не спазва обществения ред, на който се дължи изобщо всякаква цивилизация.
Та тук виждам бая мутрички, дето не заслужават да живеят в цивилизация, а единствения им принос към нея е че могат да серат върху нея. В цивилизационна среда, само паразитите нямат ценности. За съжаления някой хора продължават да живеят във времето преди цивилизациите и мани другото ами се наричат прогресисти , но това само потвърждава правопропорционалната корелация между тъп и нагъл.![]()
Indistinct , мислиш ли да си заебеш темата ?
Или вече си го направила...
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN