- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Ретро филми
Падате ли си по ретро филми и кои са ви любимите? На кои актьори и актриси от старото време се възхищавате?
Аз лично в последно време гледам почти само ретро филми, тъй като повечето нови напоследък ми се струват много еднакви и изтъркани. Одри Хепбърн и Хъмфри Богарт...дори не мога да опиша с думи обожанието си към тях.
П.П. - Направила съм си каталог с любимите ретро филми, ако някой проявява интерес, мога да го кача.
"If everything is under control, you're just not going fast enough."
Mario Andretti
Дай насам.
Любим ретро филм може би ми е "Котка на горещ ламаринен покрив" и от там любим актьор от миналото - Пол Нюман.
Също много се кефя на "Седемте самурая"
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз само това гледам откакто се помня. От 1990 насам филмите започват да се превръщат в бози. Е, има съвсем малки изключения. Нямам любими филми, не мога да избера от толкова много хубави. Харесват ми филмите на Алфред Хичкок на Пол Нюман и Луи дьо Фюнес
Мерилин Монро - Някои го предпочитат горещо.
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
най -нахално се намесвам в темата ви.Първоначално написано от TheBeatles
.. първо искам да ти кажа,че поне 90% от форума разбра за теб,че си уникална и че слушаш и гледаш само стари неща,но си доста заблудена.
.. да,едни от най-добрите филми са стари,но това не значи,че всичко ново е боза.
//ти си от тея хора,дето си знаят на тяхното ' всичко ново дето правят е боза ' ..
боза е за определени жанрове,за фантастиката дали е боза? ..
..а за фентъзи ? .. ми не е боза,доста от новите неща са хубави.
така че не се изказвай във всяка тема как всичко ново е гадно и тъпо.
.. иначе ..
Psycho .. ( не remake )
Hans Zimmer
Posthumus
Изказвам си личното мнение, за мен много малко нови филми са хубави и си заслужават. Не съм казала, че ВСИЧКО ново е боза. Ако не си съгласна, добре, всеки си има мнение и това е моето.Първоначално написано от supereightepic
През 90-те има силни филми.
Между другото, опитвам се да намеря филмът The Wild One (1953) с Марлон Брандо. Някакви идеи?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
а аз ..
The hills have eyes (1977)
The hills have eyes 2 (1985)
Black christmas (1974)
Hans Zimmer
Posthumus
В thepiratebay . org може да намериш.
И аз гледам и слушам все стари неща. Познавам и други хора от форума, които също обичат старите неща, но не всеки смее да си го признае. Не казвам, че новите не струват, просто някакси не могат да грабнат вниманието ми.Първоначално написано от supereightepic
The Hills Have Eyes (1977) http://www.zamunda.net/details.php?id=170816&hit=1 Другите - както каза Chacho.Първоначално написано от supereightepic
Е тва е филмът, евала!Първоначално написано от krist4
Каталогът съм си го направила на Word file, знаеш ли как мога да го кача тук?Първоначално написано от Chacho
Mario Andretti
Можеш да го качиш тук: http://megaupload.com/ и да ни дадеш линк.
Заповядайте.
Изгледала съм всички и до един са невероятни.
Само Dirty Dancing: Havana Nights не е много ретро, но не се стърпях да го сложа, защото ужасно ми хареса.
http://www.megaupload.com/?d=TID6YXVG
Mario Andretti
Бърт Рейнолдс,Одри Хепбърн някой беше споменал.Все велики актьори.А за СТАРИТЕ български филми да не говорим...ВЕЛИКИ.Радвам се,че има такава тема и че има хора,които ценят качественото кино.Поздравления
Ами... Сега се каня да гледам " Добрият,лошият и злият" от `66-та, а след това и " Полет на кукувиче гнездо" ( ` 75) . xD
Иначе наскоро гледах " Джони грабна пушката" ( 1971) . Беше тежък, но като че ли имаше твърде психо елементи.Хареса ми, въпреки това.
Хубава тема^^.
ДАЙНОЗАЪРС ГО РАВРАВРАВРАВР
"Полет над кукувиче гнездо" добър ли е? Защото съм чела книгата, и се чудех дали да си сваля и филма, за да видя как са екранизирали историята.Първоначално написано от RaisedOnRock
Mario Andretti
Издирвам тоя филм със субтитри https://www.youtube.com/watch?v=1sTEGl26Dj4
един от най-майсторски направените ретро филми е 2001: космическа одисея (1968 ) - този филм е вече на почти 50 години, но и днес сцените изглеждат така реалистични и внушителни
Ретро филми само Български гледам