.

Кучетата са интелигентни колкото 2-годишно дете

След провеждането на десетки изследвания учените са установили, че кучетата са много по-интелигентни, отколкото се е считало досега. За достигане на това заключение изследователите използвали тестове, с които се установява развитието на говора при

Кучетата са интелигентни колкото 2-годишно дете
След
провеждането на десетки изследвания учените са установили, че кучетата са много по-интелигентни, отколкото се е считало досега.

За достигане на това заключение изследователите използвали тестове, с които се установява развитието на говора при децата, както и на аритметичните им умения. Оказало се, че кучетата разбират средно около 165 думи, знаци и сигнали – толкова, колкото може да разбере и едно нормално 2-годишно дете. Най-интелигентните четириноги домашни любимци дори достигали до 250 думи и сигнали, което ги доближавало до дете на 2,5г.

Учените направили и класация на най-интелигентните и най-глупавите кучета. По интелигентност на първо място се нареждат кучетата порода бордър коли, пуделите и немските овчарки. А като най-глупави са се показали четириногите представители на породата афганска хрътка, басенджи и булдог.

Изследването доказва, че кучетата са едни от най-интелигентните животни и наред с маймуните и папагалите имат умението в известна степен да разбират човешкия говор.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...