.

Изобретиха опростен компютър, предназначен за баби и дядовци

Възрастните хора трудно влизат в крак с модерните съвременни технологии. Във Великобритания компанията Wessex Computers изобрети компютър, който е предназначен предимно за хора над 60-годишна възраст, който досега не са имали достъп до интернет прост

Изобретиха опростен компютър, предназначен за баби и дядовци
Възр
стните хора трудно влизат в крак с модерните съвременни технологии. Във Великобритания компанията Wessex Computers изобрети компютър, който е предназначен предимно за хора над 60-годишна възраст, който досега не са имали достъп до интернет пространството.

Десктопа е опростен, за да може да се работи по-лесно с него и има само шест бутона, които водят директно до чат, e-mail и пр. Компютърът може да се поръча и става готов за две седмици. Компанията, която създава този компютър си сътрудничи със сайт, който се занимава с проблемите на възрастните хора.

Компютърът, предназначен за нашите баби и дядовци, наистина е доста опростен. При него няма парола за логване, няма падащи менюта. Щом се включи компютърът страницата се зарежда автоматично, на нея има шест бутона, които, както вече споменахме, води до чат, e-mail, съхраняване на файлове, влизане в интернет и др. E-mail системата е към Eldy, всеки, който има поща в eldy.org, може да чати директно, като натисне бутона за чат. Операционната система на този компютър е Linux.

Нека нашите баби и дядовци най-накрая влезнат в крак с компютрите и интернета и се научат да си чатят с децата и внучите, които, за съжаление са в чужбина, далеч от България.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...