.

Българчета – наградени на конкурс за детски песни в Болоня

Ивелина Андреева (на 7 г.) и сестра й Тоника Андреева (на 10 г.) от ловешкото село Глогово спечелиха първа награда на 52-ото издание на конкурса за детски песни „Златната монета”, който тази година се провежда в италианския град Болоня.

Българчета – наградени на конкурс за детски песни в Болоня
class="postbody">Ивелина Андреева (на 7 г.) и сестра й Тоника Андреева (на 10 г.) от ловешкото село Глогово спечелиха първа награда на 52-ото издание на конкурса за детски песни „Златната монета”, който тази година се провежда в италианския град Болоня.

Още в първата конкурсна вечер талантливите българчета грабнаха наградата „Медната монета”, благодарение на изпълнението си на песента „Танцът на Росинка”. Парчето е на италиански език, но в мелодията му са вплетени много традиционно български мотиви. „Танцът на Росинка” спечели общо 148 точки от вота на журито и телефонното гласуване.

На второ място остана песента на Сузана Майер от Германия „Парти с пижами”, а на трето място – песента на Луана Киарадия „Всички на масата”.

Фестивалът ще продължи още 3 дни, като във всяка конкурсна вечер три деца, участващи в състезанието, ще имат възможността да пеят заедно с някои от най-известните италиански изпълнители. Краят на надпреварата ще е на 21 ноември в събота, когато ще бъде връчена и голямата награда на фестивала.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...