.

Любопитно проучване за успешните пътища към добро здраве и дълголетие

Още през 1921 година, Луис Терман, психолог от Станфордския университет, започнал изследване  върху 1528 деца.  Той проучвал какво е семейството им, характера, способностите, здравето им и как се развиват в годините.  Целта на изсл

Любопитно проучване  за успешните пътища към добро здраве и дълголетие
id="internal-source-marker_0.513863713609573" style="font-size:12px;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Още през 1921 година, Луис Терман, психолог от Станфордския университет, започнал изследване  върху 1528 деца.  Той проучвал какво е семейството им, характера, способностите, здравето им и как се развиват в годините.  Целта на изследването била да се установят   успешните пътища към добро здраве  и дълголетие.

След като Терман  починал, неговото дело продължили други специалисти със същите наблюдения. След 80-годишни проучвания  се стигнало до смайващи резултати.
Изследванията на успешните пътища за добро здраве и дълголетие показали, че  традиционните подходи към опознаването и поддържането на здравето страдат от обезпокоителни недостатъци.

Според проучванията, учените надживяват другите професии и това е заради начина им на живот и начин на мислене.  Образованието, обаче,  не е фактор за дълголетие само по себе си.

Продължителността на живота е най-точният индикатор на здравето. Тревожните и неспокойни в младостта жени умират  по-рано. При мъжете пък е обратното.

Учените са установили, че тези, които са изпратени по-рано на училище, имат по-къс живот. Смъртта на родител в детството не скъсява живота, скъсява го разводът на родителите.

Според специалистите, парите не са от значение за  продължителността на живота. По-мъжествените мъже и жени умират по-рано, докато по-женствените жени и по-женствените мъже живеят по-дълго.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...