.

Човешкият мозък прилича на мрежата на интернет?

Популярното схващане за структурата на човешкия мозък е, че той  е вертикално организирана система.  По своята структура, обаче, той прилича на мрежата на интернет. Новите методи за регистриране на сигналите, обменяни между различн

Човешкият мозък  прилича  на мрежата на интернет?
id="internal-source-marker_0.0689394844800657" style="font-size:12px;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;"> Популярното схващане за структурата на човешкия мозък е, че той  е вертикално организирана система.  По своята структура, обаче, той прилича на мрежата на интернет.

Новите методи за регистриране на сигналите, обменяни между различните  части на сивото вещество доказват връзката  между участъците, отговорни за стреса, депресията и апетита.

Според учените, ако мозъкът имаше йерархична структура, подобна на организацията на една голяма компания, както смяташе досега неврологията, то  тези сигнали биха вървели в една посока - към центъра за обработване на данни.

Според специалистите, обаче,  връзките между отделните сектори на човешкия мозък приличат повече на глобалната мрежа - различните части могат да комуникират  помежду си, без да имат нужда от ‘посредник’.

Тези изследвания на учените от Университета на Южна Калифорния,  се считат за уникална възможност да бъде създадена  пълна карта на нервната система на човека.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...