.

Интернет по-бавен от пощенски гълъб?

Макар и да звучи абсурдно, се оказва, че в Южна Африка пощенските гълъби са по-бързи от интернета в страната, осигуряван от един от най-добрите местни доставчици - „Телком”. ИТ компанията „Ънлимитид ИТ” направила тест, като

Интернет по-бавен от пощенски гълъб?
Мака
и да звучи абсурдно, се оказва, че в Южна Африка пощенските гълъби са по-бързи от интернета в страната, осигуряван от един от най-добрите местни доставчици - „Телком”.

ИТ компанията „Ънлимитид ИТ” направила тест, като изпратила карта памет по класически пощенски гълъб от един офис на фирмата до друг, които се намирали на разстояние от 80км. Гълъбът изминал разстоянието и доставил информацията за 1 час и 8 минути. От ИТ компанията изчислили, че за това време по интернет можели да се изпратят едва 4% от същата информация.

Факт е, че скоростта на интернета в Африка е изключително ниска, но за сметка на това потребителите се налага да плащат прескъпо за предлаганата услуга. От ЮАР се надяват, че ще успеят да подобрят интернет скоростите си след полагането на оптичен кабел с дължина 17 хил. км. по океанското дъно. Те се надяват, че това ще стане възможно преди началото на Световното първенство по футбол през 2010г, на което страната е домакин.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...