.

There I was on a July morning....../видео/

There I was on a July morning looking for love. With the strenght of a new day dawning and the beautiful sun.... Големи купони се готвят  тази нощ на морето от Камен бряг до Варвара. Както повелява традицията на Джулая, изгревът ще бъ

There I was on a July morning....../видео/
There I was on a July morning
looking for love.
With the strenght of a new day dawning
and the beautiful sun....


Големи купони се готвят  тази нощ на морето от Камен бряг до Варвара. Както повелява традицията на Джулая, изгревът ще бъде посрещнат с рок.

На Аспаруховия плаж обаче, рок ще се лее цели 10 дни, а заедно с него и питието на рокаджиите - бирата. Там ще се състои грандиозен рок-фест. От 26 юни до 4 юли там забиват Васко Кръпката, "Епизод", "Обратен ефект"...

В Шкорпиловци , на "Мюзик Бийч"  пък ще забият осем рок, блус, фънки, джаз и соул групи.

И бургазлии няма да останат по-назад. Там ще видим Кен Хенсли от "Юрая Хийп", който ще изпее химна на празника July morning. Сцената ще бъде на централния плаж, където ще има и огромен екран. Там ще свирят и още няколко местни групи.

Любопитно е да се знае, че  началото на традицията, да се посреща юлския изгрев е лудата любов между двама млади. В нощта на 30  юни срещу 1 юли 1984 година, момче и момиче дълго се изпращали по варненските улици, докато накрая той изпуснал  последния рейс за родното си място. Двамата влюбени решили заедно да изчакат първия рейс сутринта. И тъй като в Морската градина било опасно да се скитат, отишли на вълнолома. Момичето, което днес е известна музикантка в Швейцария,  свързала датата с песента на "Юрая Хийп". С тях дошли и група приятели. Така започнало всичко...

2000 рокери са си дали среща на къмпинг "Шабла". Те са организирани от мотоклуба от Добрич "Орлите". Очакват се рокери и от съседна Румъния. Купонът ще продължи до 4 юли, а мотористите са си  измислили различни състезания и забавления.

Джон Лоутън за четвърта година ще бъде в Каварна на Джулая. В традиционния концерт, който ще започне в 4.30 ч.,  ще участват групите Б.Т.Р., "Силует" и "Гранулом".

Интересът към феста е огромен и на Камен бряг. Там вече няма свободни квартири, в Българево  също, а и в Каварна са на привършване. И тук се чакат съседи от Румъния. 500 хелиеви балона ще осветяват платото.

Албена  и ДиДжей Теди Джорджо организират голямо денс парти, което започва още тази вечер от 19 часа. Умения ще демонстрират Брайн Кокс  и  Dj Diass, Tony, Versus, Ross&Spassoto  и много други.   

 

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...