.

17 годишно момче ограби банка и дари парите

В град Ню Джързи, САЩ, младеж на 17 години ограбил банка и след това дарил парите във фондация за борба с венерическите болести. В сряда сутринта младежът станал и казал на сестра си, че му писнало да е безучастен към мъките на хората и отивал да

17 годишно момче ограби банка и дари парите
В гр
д Ню Джързи, САЩ, младеж на 17 години ограбил банка и след това дарил парите във фондация за борба с венерическите болести.

В сряда сутринта младежът станал и казал на сестра си, че му писнало да е безучастен към мъките на хората и отивал да помогне. Сестра му решила, че е отишъл на 4 преки разстояние, кадето има кухня за бедни и там работят благотворително хора, които искат да помогнат на бедните.

Младежът обаче отишъл до магазин за играчки и купил доста реалистично изглеждащ пистолет с топчета. След това боядисал оранжевите части в черно и влязал в банка в съседния квартал. След около 5 минути крадецът излязал с около 40 000 долара и бързо истичал до най-близкия благотворителен офис. Съвсем спокойно дарил парите като подписал и документ. Полицията го търсела къде ли не, но полицаите не предполагали за подобно място.

След като дарил парите М.Дж. се предал в полицията и на разпита обяснил всичко. Понеже остават 12 дни преди 18-тата му годишнина, все още се води за непълнолетен и законите са малко по-меки за него. Полицията видяла доклада за дарениято и в момента няма идея как да процедират. Откраднатите пари са застраховани и шефът на банката не желае да повдигне обвинение, като отрича момчето да е крадецът. Ясно е, че шефът на банката лъже заради доброто дело на младежа, защото на камерата ясно се вижда неговото лице.

Думите на собственика на банковия клон са: "Тази камера е повредена и това не е той. Аз видях човека и съм съгласен, че си приличат, но не е този младеж".

М.Дж. ще бъде освободен след 72 часа, но може да  бъде наказан с обществено полезен труд, понеже се е признал за виновен. Все още не се знае в какъв размер и дали ще му се наложи парична глоба, но "Робин Худ" както вече го нарича цяло Джързи, е събрал много фенове, които са готови да заплатят глобата.  Процедирането е трудно, защото М.Дж. се е признал за виновен, а шефът на банката отрича да е той.

В днешно време е трудно да се повярва, че все още се намират хора, загрижени за околните. Хубаво е някой да ни напомня това от време на време, че хората трябва да си помагат.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...