.

Китайски фермери плашат дивите свине с вувузели

Макар че проглушаваха ушите на милиони футболни запалянковци по целия свят, които бяха принудени да спират звука на телевизора, за да изгледат поредната футболна среща от Мондиал 2010 г. на спокойствие, сега вувузелите намериха своето ново приложе

Китайски фермери плашат дивите свине с вувузели
class="postbody">Макар че проглушаваха ушите на милиони футболни запалянковци по целия свят, които бяха принудени да спират звука на телевизора, за да изгледат поредната футболна среща от Мондиал 2010 г. на спокойствие, сега вувузелите намериха своето ново приложение.

Оказва се, че изобретателни китайски фермери са решили да използват африканските музикални инструменти, наподобяващи тромпет, за да плашат дивите свине, които нападат нивите им и унищожават реколтата, а понякога дори атакуват и хора.

Селяните от източната китайска провинция, страдаща от набезите на диви прасета, се оплакват, че нито фойерверките, нито експлозивите са били в състояние да държат настрана досадните животни. С вувузелите обаче нещата не стояли така – оглушителният звук, издаван от „африканските тромпети”, прогонвал надалеч неканените гости.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...