.

Построиха най-високата статуя на Иисус Христос

Най-високата статуя на Иисус Христос се намира в Полша. В събота в град Свебодзин бе поставена последната част от скулптурата - главата на Иисус Христос с неговата двуметрова корона. Височината на статуята е 51 метра, заедно с пиедестала. В Рио де Жа

Построиха най-високата статуя на Иисус Христос
Най-
исоката статуя на Иисус Христос се намира в Полша. В събота в град Свебодзин бе поставена последната част от скулптурата - главата на Иисус Христос с неговата двуметрова корона. Височината на статуята е 51 метра, заедно с пиедестала. В Рио де Жанейро статуята на Христос е висока 38 метра.

Местните жители смятат, че новият монумент ще помогне за привличането на туристите. Статуята на Иисус Христос бе започната през 2007 година и по план трябваше да е готова до края на същата годината, но ето че бе завършена три години по-късно.

Пред проекта имаше най-различни трудности - окончателното сглобяване на статуята се отложи със седмица поради силния вятър. В деня, когато поставиха последния елемент, стана ясно, че кранът, който трябваше да вдигне ръката на Иисус Христос, не е достатъчно силен, но няколко часа по-късно бе намерено решение на проблема.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...