.

Експедиция ще търси Атлантида в Черно море

През юли българска експедиция ще  започне търсенето на легендарната Атлантида в Черно море.  Това ще бъде голямо начинание и е на път да стане факт, благодарение на философът Христо Смоленов, който е установил, че много от предметите въ

Експедиция  ще търси Атлантида в Черно море
id="internal-source-marker_0.7089660768467914" style="font-size: 9pt; font-family: Verdana; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;">През юли българска експедиция ще  започне търсенето на легендарната Атлантида в Черно море.  Това ще бъде голямо начинание и е на път да стане факт, благодарение на философът Христо Смоленов, който е установил, че много от предметите във Варненския некропол, където бе намерено най-древното обработено злато в света, са уникални еталони за измерване на ъгли, разстояния и пропорции.  Те са били  използвани при строежа на египетските пирамиди.

Варненските артефакти и кости са отпреди седем хилядолетия, а датировката им е направена  във водещи световни лаборатории.  Любопитно е да се отбележи, че и египетската, и шумерската система за измерване,  се основава на мерните единици от Варненския некропол.

Това говори не само за цивилизационно сходство помежду им, но и за възможността, те да са от изчезналата цивилизация на Атлантида.

Досега потъналият континент се търсеше най-вече на запад от Гибралтар, поради  грешното тълкуване на сведенията за атлантите и тяхната страна, които са ни оставени от древногръцкия философ Платон. Той на свой ред се позовава на жреците от Саис, които пък твърдят, че Атлантида  е изчезнала преди 9 хиляди години в резултат на голям потоп.

Легендата за потопа  присъства във всички древни митологии. Неслучайно учени от световна величина търсеха следи от него точно в Черно море.

Българската експедиция ще има на разположение подводница и кораба ‘Академик’. Изследванията ще се провеждат на около 60 км от сегашния бряг на Черно море. Ще се работи на 90-95 м дълбочина, където е бил древният бряг на морето, в онази епоха - сладководно езеро.

В ръководството на експедицията ще бъде и проф. Петко Димитров от Института по океанология във Варна, който вече е търсил изчезналата цивилизация на атлантите в Атлантическия океан, Тиренско и Средиземно море.      


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...