.

Как да се справите с пърхота?

Всеки, който има пърхот, знае колко досаден може да бъде той и колко трудно се лекува. Той се появява заради една гъбичка, която живее в организма на всеки един човек и когато е в норма, не прави никакви проблеми. В момента, в който pH-то на кожата с

Как да се справите с пърхота?
Всек
, който има пърхот, знае колко досаден може да бъде той и колко трудно се лекува. Той се появява заради една гъбичка, която живее в организма на всеки един човек и когато е в норма, не прави никакви проблеми. В момента, в който pH-то на кожата се промени, гъбичката започва да се размножава и клетките на скалпа започват да се сменят интензивно.

Ако всичко е нормално тези клетки падат на 28 дни и се заменят с нови, когато човек има пърхот, тези клетките се натрупват една върху друга и нямат възможност да паднат от главата. Скалпът започва да се люпи и се появява досадният пърхот.

В аптеките продават доста продукти, които борят пърхота, но най-ефективни са пилинг маските, благодарение на които се отстраняват мъртвите клетки. Ако страдате от пърхот е хубаво да имате и противогъбичен продукт.

Когато си купувате лосион, шампоан или друго козметично средство против пърхот, гледайте какво съдържа. Едни от най-използваните съставки са резорцин, кетоконазол и екстракти от върба, дъбови кори и коприва. Като цяло хората, които имат пърхот, имат и по-мазен скалп, затова е хубаво да използвате продукти, които са подходящи за мазна коса.

Всеки път, когато ви се появи пърхот, трябва да използвате различни козметични средства, защото скалпът ви привиква към продуктите.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...