.

Побойникът Валентин Стоянов остава в ареста

Вчера Софийският районен съд  определи  най-тежката мярка за неотклонение, задържане по стража,  за   15-годишния ученик Валентин Стоянов, който преби преди дни  16-годишния Андрей  пред  35-то училище  

Побойникът Валентин Стоянов остава в ареста
id="internal-source-marker_0.3803692996135384" style="font-size:12px;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Вчера Софийският районен съд  определи  най-тежката мярка за неотклонение, задържане по стража,  за   15-годишния ученик Валентин Стоянов, който преби преди дни  16-годишния Андрей  пред  35-то училище  в столицата.  Съдът прецени, че независимо от възрастта си, Валентин е безпардонен, абсолютно незачитащ  личната неприкосновеност  и изключително опасен за обществото.

По време на разследването бе установено, че Валентин е биел връстниците си за лично удоволствие, без дори да се познава с тях.  Прокуратурата представи пред съда разпечатки от скайп и фейсбук, от които е видно, че 15-годишният побойник  се е уговорил с двама свои приятели да отидат и да пребият няколко ученици от втората смята на 35-то училище.
А часове след като смазва от бой нищо неподозиращия Андрей, Валентин  се е похвалил  в скайпа: “Този така го хвърлих, че имах чувството, че асфалтът се разцепва’.  

Андрей бил  съборен с хватка от кеча - той бил вдигнат във въздуха от Валентин и стоварен с все сила върху асфалта.  След това   побойникът изритал  Андрей два пъти в главата,  продължил да го рита по цялото тяло и го оставил в безпомощно състояние.  

Пребитото момче е с изваден бъбрек и продължава да лежи в болницата. Слава Богу,
че вече е вън от опасност и,  според лекарите, състоянието му се подобрява. Валентин, обаче, ще търка наровете в следствения арест.  

Оказва се, че това не е първият подобен инцидент с Валентин, за когото има заведени преписки в МВР за друг побой и за употреба на алкохол.  Пред съда извергът  нито веднъж не  е  казал, че съжалява, но  поискал да го освободят, за да може да продължи образованието си.

Родителите на Валентин  вчера  са присъствали  в съдебната зала, но са  се интересували единствено от това какво да донесат са сина си на свиждане в ареста. Той си поръчал луканка и салам.

Нещо повече, майката дори успокоила сина си, че  той ще напусне 9-ти клас в техникума
‘Христо Ботев’ , където учи и където вече не го искали, но тя щяла да го уреди в спортно училище.  Това е още едно потвърждение, че подобни  прояви  младежите  се дължат  именно на  възпитанието  /или по-точно невъзпитанието/ в семейството.

Ако бъде признат за виновен, на което се надяваме,  побойникът  може да лежи до 5 години в затвора.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...