.

Искате ли да станете милионери? Ето как!

Повечето хора мечтаят да имат милиони, да карат яхти, да имат вили на екзотични острови, в които да тече безспирен купон, или най-малкото да имат толкова много пари, че да могат да си позволят всичко, което някога поискат. Интересното е, че повече

Искате ли да станете милионери? Ето как!
Пове
ето хора мечтаят да имат милиони, да карат яхти, да имат вили на екзотични острови, в които да тече безспирен купон, или най-малкото да имат толкова много пари, че да могат да си позволят всичко, което някога поискат.

Интересното е, че повечето хора подхождат към тези си мечти просто като мечти и когато спрат да мечтаят се връщат в мизерното си ежедневие и продължават да си вършат ежедневните неща. Тези хора са убедени, че това са просто мечти и никога няма да се случат. Например вие? Имали ли сте такива мечти? А вярвате ли, че някой ден можете да имате пари да си купите самолет, яхта, остров? Отговорете пред себе си честно.

Истината е, че това може да стане реалност. Добре де, няма да е лесно като с магическа пръчица и от утре да сте милионер с неограничени ресурси. Но има няколко правила, които ако следвате ще сте значително по-добре финансово от останалите си връстници.

1.Мислете дългосрочно. Често в поп-фолк песните се възхвалява мотото "живей ден за ден", което и правят повечето българи. За това техните пари отиват в кръчмите за ядене и пиене. Истината е, че трябва да мислите за 5 и дори 10 години напред. Защото всяко ваше решение сега оказва влияние за години напред. Например взимате решение дали да учите в университет или не, ако да къде, а ако не с какво друго ще се занимавате?

2.Превърнете мечтите в планове. Това, което правя аз с мечтите си е да им поставя краен срок. Тогава те от нещо виртуално стават реални планове, които трябва да изпълня до определена дата или година.  Например кажете си, че ще си купите самолет до 7-10 години. Вашите приятели ще ви се смеят, но това само ще ви мотивира допълнително.

3.Спестявайте. Това не означава да станете скръндза и да си броите всеки лев. Но определено е добре да заделяте колкото се може повече пари настрана за "черни дни" или за поставената си цел. Най-добрият вариант е да намерите начин да печелите пари независимо дали ще е нещо надомно, нещо временно/сезонно или нещо постоянно. Заделяйте парите си настрана и ги складирайте в най-добрите депозити, които се предлагат на пазара. Запомнете, че бърза печалба няма така, че ако някой ви я предлага бягайте настрана.

4.Проверявайте мечтите си. Повече от 95% от хората само си мечтаят и не правят нищо. Например мечтаете да имате Хамър, но сте приели, че няма да имате никога пари да си го позволите. А дали сте проверили реално колко струва? Та той може да се намери на старо за цената, на която е една нова обикновена италианска количка. Трябва да знаете колко струва вашата мечта - вила 300 000 евро, самолет 100 000 долара, кола, полет до луната... защо не? Проучването ни показва, че повечето от мечтите на хората са напълно реализуеми стига някой да приеме, че ще реализира мечтата си и провери колко струва? Дори ще се изненадате, че някой неща можете да реализирате на момента.

5.Не забравяйте стойността на парите. Истинските милионери и заможни хора, които са изкарали парите си честно не си позволяват волности никога. Примерите за това у нас са много. Например у нас хора си купуват Бентлита и им слагат газова уредба. Тоест те са си изхарчили всички пари и дори нямат пари да си плащат бензина. Други пък отиват на море в 5 звезден хотел, при което плащат 3 пъти повече, а получават същото обслужване, което предлага и съседния 4 звезден хотел доста по-евтино. Трети тък си купуват телефони за по 10 000 лв (наистина има такива) вместо да си вземат телефон, който да им върши работа и останалите пари да ги вкарат в инвестиции - депозити, акции, облигации, инвестиционни фондове.

На всеки, на който всичко това му се вижда далечно и нереално никога няма да стане милионер. Защото когато искаш да станеш милионер ограничения няма, поставаш си крайния срок, стягаш се, скъсваш си задника от работа и се катериш стъпало по стъпало към поставената цел. Успех! Надявам се да се видим скоро там някъде на горните стъпала.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...