.

Хeйтър - това не звучи гордо

Какво означава да си хейтър? Хейтър е таксиметровия шофьор, с който се возихте днес и не спря да псува всички останали шофьори. Хейтърка е сервитьорката, която ви гледа на кръв независимо, че имахте намерение да й оставите бакшиш. Хейтърка е и магази

Хeйтър - това не звучи гордо
Какв
означава да си хейтър? Хейтър е таксиметровия шофьор, с който се возихте днес и не спря да псува всички останали шофьори. Хейтърка е сервитьорката, която ви гледа на кръв независимо, че имахте намерение да й оставите бакшиш. Хейтърка е и магазинерката, която независимо от случващото се е недоволна от живота. Хейтъри са всички онези хора, които всеки ден търсят негативното във всичко, което ги заобикаля.

Защо е лошо да си хейтър?
Хейтването е процес на намиране на отрицателните страни на... всичко. Хейтърите всъщност имат много по-сериозен проблем от това, че бълват ругатни и негативизъм постоянно. Всъщност те променят сами психиката си и наистина започват да живеят в света, който те сами създават с думите си.

Ако по цял ден повтаряш колко е кофти живота, скапана е държавата, тъпи са всички, как нищо не върви както трябва, то... какво очакваш? Очакваш да дойде деня, в който всичко ще стане наред? НЕ! Такъв ден няма да дойде, защото всеки ден е такъв, но ти не го виждаш. Така е. Ако хейтърът спечели от лотария - той ще се оплаква, че джакпота е бил малък, че данъкът, който му смъква държавата е голям, че пари бързо се харчат, че се е пропил заради тези пари, или ги е пропилял на хазарт и в крайна сметка има нещо гнило в тази лотария...

Как да се промениш и да не си хейтър?
Ако си тежка форма хейтър, то трябва сериозно да се лекуваш... но има и друг метод макар, че те предупреждавам - ще ти бъде трудно. Методът е доста прост сам по себе си. Когато нещо не се получава така, както си очаквал - направи всичко възможно и недей да мислиш отрицателно. Когато видиш жена в скъпа кола не си мисли колко ли свирки е направила, за да я получи - приеми, че е постигнала всичко сама! Когато четеш статия за новия хит на някой не пиши коментари колко е бездарен - ти можеш ли повече? Приеми, че много хора го харесват и след като има нов хит - какво по-хубаво?

За финал...
Истината е, че има положителни и отрицателни страни във всичко. Ако сте достатъчно глупави можете да гледате отрицателните. Но ако искате да живеете в един по-добър и интересен свят, който да ви мотивира и да ви кара да се чувствате чудесно - то намерете положителните страни. Гарантирам ви мога да намеря положителните страни на ВСЯКА ситуация, дори и да не е толкова лесно видима за хейтърите или хората, които принципно не са склонни да гледат положително. А вие? Хейтър ли сте?

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...