.

Рецепта за любов: доверието

Доверието е основата за стабилна, нежна и успешна връзка. То трябва да бъде спечелено и поддържано с постоянни действия. Но да вярваш на любимия човек не винаги е лесно за тези, чието доверие е било предадено. Доверието трябва да бъде жизнена реалнос

Рецепта за любов: доверието
Дове
ието е основата за стабилна, нежна и успешна връзка. То трябва да бъде спечелено и поддържано с постоянни действия. Но да вярваш на любимия човек не винаги е лесно за тези, чието доверие е било предадено. Доверието трябва да бъде жизнена реалност, за да оцелее връзката. Това важи   за романтичните отношения, за отношенията между членовете на семейството и приятелите. Ако доверието ви е подкопано, как преодолявате това и как го възстановявате отново?

Ако  имате желание  да опитате да върнете доверието помежду ви или искате просто да се научите да вярвате отново, ето някои стъпки, които могат да ви помогнат.

За съжаление,  всички сме били по някакъв начин жертва на предателство. Да повярвате отново понякога може да ви изглежда  толкова трудно, колкото да спечелите от тотото. Може да искате да възстановите доверието в партньора си отново, но не знаете откъде да започнете.

Понякога просто не можем да повярваме отново,  когато сме били много наранени и не можем /или не искаме/ да поемем  риска това да се повтори. Това е разбираемо. Ако обаче вие искате да върнете живота си обратно и да имате нормални и хубави отношения отново, ето пътеката, която може да ви доведе дотам:

Ако не вярватее на себе си, на собствената си способност да прецелявате правино или да правите правилен избор, как бихте вярвали на някой друг? Доверието в себе си ще ви помогне да направите добрия избор, защото ще се чувствате по-способни и може да прецените кое е най-добро за вас. Имайте предвид, че ако доверието ви е предадено, вашие защитни сили започват да работят, за да ви предпазят. Обърнете по-голямо внимание на инстинктите си и работете усилено, за да постигнете увереност в самия себе си.

Когато загубим любим човек, естественият процес  на мъката преминава през 5 етапа: отричане, гняв, вътрешна борба на духа, депресия и приемане на факта. Тези 5 етапа често характеризират и това,  което се случва  с нас, когато доверието ни е предадено. Не се борете  с природата. С времето ще ги преодолеете - всеки от тях. При доверието обаче може да бъде добавен още един етап - прошката. Ако  може да намерите сили в сърцето си да простите, ще сте способни да успокоите гнева, обидата и болката.

Ако сте били предадени, вие сте жертва на обстоятелствата. Но има голяма разлика между това, да сте жертва на обстоятелствата и да живеете с манталитет на жертва.  Всички в  някакъв  етап от живота си сме имали ситуации, когато доверието ни е било тествано. Някои хора избират да се предадат, докато други правят усилие да го превъзмогнат. Ако се предадете, намалявате собствената  си способност да се излекувате наистина и ще  продължите  живота си нещастни,   гневни и обвиняващи всички останали за нещо, върху което всъщност имате по-голям контрол, отколкото  си мислите.      

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...