.

Кометата Еленин заплашва Земята?

Кометата Еленин, открита от руския астроном Леонид Еленин, предизвиква истинска истерия в интернет пространството. Редица блогъри и журналисти се опитват да свържат откритата през декември 2010 г. комета, която приближава Земята, с края на живо

Кометата Еленин заплашва Земята?
class="postbody">Кометата Еленин, открита от руския астроном Леонид Еленин, предизвиква истинска истерия в интернет пространството.

Редица блогъри и журналисти се опитват да свържат откритата през декември 2010 г. комета, която приближава Земята, с края на живота на планетата ни.

Космическото тяло има продълговата елипсовидна орбита около Слънцето и са му необходими 10 000 години, за да я завърши напълно. Според учените, комета с подобна орбита не би могла да има малка маса, въпреки че специалистите от НАСА неотдавна заявиха, че масата на Еленин е нищожна и не би могла да представлява никаква заплаха за планетата ни.

Кометата ще се приближи на максимално близко разстояние до Земята - 34 706 736 км, на 17 октомври тази година. Някои смятат, че това би могло да доведе до фатални последици за планетата ни, тъй като е възможно Еленин да въздейства по такъв начин на Земята, че да предизвика смяна на полюсите.

Други пък се позовават на пророчеството на маите за края на света, който ще настъпи на 21 декември 2012 г., тъй като именно на тази дата кометата ще се подреди в една линия със Земята и Слънцето.

В интернет пространството вече има разпространени редица теории, една от които дори гласи, че Еленин води след себе си плеяда от космически кораби на извънземни, които през октомври ще установят първите си контакти с човечеството.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...