.

Египтяните предсказват събитията през 2012 в 'Книга на мъртвите'?

Днес много учени се чудят, дали древните египтяни са предсказали глобалните събития през 2012 година, тъй като тяхната цивилизация е била достигнала  доста голям напредък в областта на астрономията и  математиката.  Тези въпроси въ

Египтяните предсказват събитията през 2012 в 'Книга на мъртвите'?
id="internal-source-marker_0.5010521492458416" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Днес много учени се чудят, дали древните египтяни са предсказали глобалните събития през 2012 година, тъй като тяхната цивилизация е била достигнала  доста голям напредък в областта на астрономията и  математиката.  Тези въпроси възникват и заради това, че има доста сходства в културите на древен Шумер и Египет.

Учените търсят синхронизация в пророчествата на двете култури, защото  са установени  еднакви черти в изчисленията  на цивилизациите на шумерите и на маите.

Египтяните споменавали   за бъдещи катастрофи, като при това заявявали 9792 г. пр. н.е. като за първата дата на такива събития. Точни доказателства,  че глобална катастрофа е настъпила именно тогава, няма.

Съществуват, обаче, две египетски книги, които са свързани  до известна степен с бъдещите катастрофи, определени за 2012 година.  Първата е известната ‘Книга на мъртвите’, а втората е т. нар. ‘Библия на Колбрин’.

Известно е, че египтяните са били специалисти в областта на астрономията. В продължение  на векове, жреците и астрономите  взимали участие  в изучаването на звездите, като се опитвали да правят прогнози  за бъдещето.

Какво ли е дало повод да се  свържат трагичните събития през 9792 г. пр. н.е. с предстоящата 2012 година?  Всичко се оказва доста просто - през онези години  Венера преминава през съзвездието Орион. Това събитие е много рядко и се случва веднъж на
11 804 години. Следващият път това щяло да се случи именно през 2012 година.

Съзвездието Орион  е имало голямо значение за древните египтяни, тъй като  било въплъщение  на главния бог Озирис  на небето, който  бил и бог на задгробния свят в древен Египет.

Странно е, че  египтяните описвали два изгрева и два залеза през онази 9792-а година. Според учените, при съвременното въртене на Земята, това не е възможно,  но се допуска теоретичната възможност да подобно явление при рязка смяна на полюсите.  Ако допуснем, че това се е случвало, то тогава  може би са прави изследователите, които  твърдят че Всемирният потоп е станал преди около 10-11  000 години, защото смяната на полюсите би довела именно до подобни катастрофални последствия?

Всъщност, египетските изчисления и прогнози за 2012 година са доста сходни с описанията на събитията през 9792 г. пр. н.е.  В 17-та глава в ‘Книгата на мъртвите’  са описани доста подробно онези смутни времена - небесни движения, вкл. изменения на земната орбита.

Кой може да бъде сигурен доколко са точни тези астрономически събития? Съвременните специалисти са се убедили в точността на позициите на Орион и Алдебаран през 2012 година
и те съответстват  на положенията на тези съзвездия през 9792 г. пр. н.е.  Може ли това да бъде просто съвпадение или пък методите  за астрономически  изследвания на древните египтяни са били подобни на съвременните, а може би и дори са ги превъзхождали?

Повечето хора възприемат такива пророчества, а и свидетелства от миналото,  с усмивка на уста. Дали ще се  случат , обаче,  предсказанията на египтяните за 2012 година, само времето ще покаже... 

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...