.

'Старчайлд' - човек или извънземен?

През 1930 година една 15-годишна американка от мексикански произход, заминала с родителите си  да посети  родината  им.  Целта на пътуването бил Медният каньон , верига  каньони, около 20 на брой и многократно по-големи и

'Старчайлд' - човек или извънземен?
id="internal-source-marker_0.3388132764938412" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">През 1930 година една 15-годишна американка от мексикански произход, заминала с родителите си  да посети  родината  им.  Целта на пътуването бил Медният каньон , верига  каньони, около 20 на брой и многократно по-големи и дълбоки от знаменития Гранд каньон в САЩ.

Момичето  било доста любознателно и не се  вслушало в предупрежденията на родителите си да не се увлича в изучаване на околностите.  Обикаляйки наоколо,  девойката се натъкнала на изоставена мина и надникнала вътре.  В средата на пещерата момичето се натъкнало на  череп, а след малко и на човешки скелет.  До него имало и по-малък - вероятно на дете.

Мария, така се казвала девойката,  била наясно, че не трябва да тревожи покоя на  умрелите, но все пак взела и двата черепа със себе си.  Тя със сигурност не можела да предположи, че учените ще нарекат тази нейна находка една от най-странните.  Самата тя, обаче, не доживяла да  чуе това - когато починала, черепите останали у един от роднините й.

Години наред тези черепи се съхранявали в  някаква кутия, докато през 1997 година за тях не се заинтересували семейство биолози, които били луди по извънземни.  И първото, което си помислили при вида на малкия череп било, че той не е човешки. Мъжът и жената  отишли да се  срещнат с  писателя Лойд Пай, който  в своите книги се опитвал да докаже, че разумният човек се е появил на Земята не в процеса на еволюцията, не и по волята на Бога. Това, според него,  било дело на пришълци от други светове.

Големият череп не впечатлил Пай, но вторият направо го шокирал.  Той бил малък, със странна форма с необичайни очни кухини.  Писателят убедил биолозите, че тези черепи задължително трябва  да бъдат изследвани.

Учените  установили, че малкият череп принадлежи на 4-5 годишно  дете. Обемът на вътрешността му , обаче,  бил 1600 куб.см., което е с 200 куб.см. повече от  този на възрастен човек.  Според очните кухини можело да се предположи, че очите са били силно изпъкнали.  Изненади донесъл и  радиовъглеродният анализ, който показал, че детето е живяло преди около 900 години.

Пай веднага съчинил  цяла история на момчето - как извънземни са кацнали на земята, а  земна жена встъпила във връзка с един от пришълците, в резултат на което се появило детето.  

Когато обаче, бил направен ДНК-анализ, учените  от лабораториятa BOLD във Ванкувър били категорични - това е череп на  човек, при това момче. Според учените и двамата му родители са хора, защото са внесли в него геном с обичайните Х и У-хромозоми.  Предположенията дори били, че момчето  е било с многобройни дефекти, известни на медицината като брахицефалия, обременена с аномално срастване на костите на черепа и синдром на Крузон, който предизвиква патологията на очните ябълки.

Лойд обаче не оставил нещата така.  В началото на 2010 година той  твърди, че генетици са успели да извлекат ядрена ДНК от костните тъкани на черепа.  Изследването показало, че бащата на момчето не принадлежи към нито един известен на науката вид живо същество.

Направена реконструкция на черепа пък показала, че  момчето доста се отличавало от земните деца.  Костите на огромната глава, например, се закрепвали към  врата  под друг ъгъл, а не като при земляните.  Шията била много по-тънка, На черепа напълно липсвали  челни кухини. Очите и носът пък били на едно ниво, докато при човека очите са по-високо.

Черепът на т. нар. ‘старчайлд’ /звездно дете/  бил много по-здрав от този на човека, независимо, че тежал два пъти по-малко.  Смята се, че тази здравина е в резултат на  присъствието в костите на много странни влакна, които  имат необичаен червеникав  оттенък. Нищо подобно не се наблюдава, обаче, у нито едно същество на Земята.

Писателят Лойд Пай е сигурен, че  потвърждаването на извънземния произход на ‘звездното дете’  е въпрос на време.  Тогава със сигурност щяла да се промени представата ни за заобикалящия ни свят. Дали?

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...