.

Бисексуален - що е то?

Бисексуалността е сексуална ориентация, характеризираща се с чувства на любов и/или сексуално влечение към представители и на двата пола. Бисексуалните хора могат да имат едновременни или редуващи се връзки с индивиди от двата пола, да поддържат моно

Бисексуален - що е то?
Бисе
суалността е сексуална ориентация, характеризираща се с чувства на любов и/или сексуално влечение към представители и на двата пола. Бисексуалните хора могат да имат едновременни или редуващи се връзки с индивиди от двата пола, да поддържат моногамна връзка с мъж или жена, или да осъществяват контакти с представители само на единия пол.

Бисексуалността е не обвързана с определно поведение на идивида. Според едно научно течение, основоположник, на което е Алфред Кинси, болшинството от хората имат бисексуална природа, която обаче бива подтисната от обществото. Редица изследвания по темата показват че над 50% от мъжете имат бисексуални влечения и над 40% от жените. Според учените това се дължи на факта, че през първите месеци на бремеността зародишите са безполови.

Според някой по-стари схващания бисексуалността е вид перверзия или сексуално разстройство, нещо срамно и нещо, за което не бива да се говори открито. Фактите обаче показват, че бисексуалността не е нито болест, нито перверзия, нито сексуално разстройство. Дори според някой теоретици е форма еволюция у човека.

Предполагам, че всеки от вас ще се запита - а как да разбера бисексуален ли съм? На този въпрос можете да си отговорите само вие. Освен това по-лесно е човек да се самоопредели като хомо- или хетеро-сексуален от колкото като би. Това се дължи на смесените чувства, които изпитва индивида, преминавайки през различни етапи от живота си. Не на последно място семейството, приятелите и като цяло обществото оказват влияние върху индивида как той ще приеме своята сексуалност, ще се вгледа ли в нея и ще открие ли нещо там.

Факт е, че повечето хора прикриват своите сексуални предпочитания през целият живот. За това е трудно да се каже каква част от обществото е бисексуално, хомосексуално или хетеросексуално. Но според някой прогнози твърдят, че 25% от населението на земята ще е хомосексуално към 2010 година.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...