.

Сериозна или несериозна връзка? Вижте плюсовете и минусите на двете

Тийнейджърите обичат да правят нещата по възможно най-лесния начин. Затова голяма част от тях предпочитат да имат отворени връзки или несериозни взаимоотношения с противоположния пол. Когато връзката

Ралица Солакова
Сериозна или несериозна връзка? Вижте плюсовете и минусите на двете
Снимка: sxc.hu

Тийнейджърите обичат да правят нещата по възможно най-лесния начин. Затова голяма част от тях предпочитат да имат отворени връзки или несериозни взаимоотношения с противоположния пол. Когато връзката им се развие и стане стабилна, те бягат, защото се страхуват да се обвържат сериозно. Кратките, неангажиращи връзки и дългите взаимоотношения си имат своите плюсове и минуси. Вижте ги:

 

Плюсовете и минусите на краткотрайните връзки – взаимоотношения, които са основани основно на секс, се поддържат изключително лесно, поне в началото. Липсата на чувства няма как да провокира ревност или чувство за притежание. Скандали няма, защото когато на човек не му пука особено за гаджето, не намира причини, за които да се сърди, нито му търси сметка къде и с кого е бил. При такъв тип връзка краят е лесен, когато решите, че вече искате нещо по-сериозно или имате чувства към друго момче/момиче, просто кажете на своя партньор. Със сигурност няма да му е приятно, но ако няма сериозни чувства и намерения към вас, ще му мине много по-бързо, отколкото, ако решите да се разделите с човек, който ви обича и мечтае за съвместното ви бъдеще.

Някои хора, които имат сериозна връзка, понякога се чувстват задушени и имат нужда от повече пространство. Това липсва при несериозните взаимоотношения, защото двойката не прекарва много време заедно и има възможност да се вижда с други хора и да върши нещата, които иска. При голяма част от сериозните връзки това липсва.

 

Плюсовете и минусите на сериозните взаимоотношения – има хора, които не са привърженици на краткотрайните несериозни връзки и предпочитат да заложат на нещо сигурно. Такъв тип хора търсят партньор, който ще бъде до тях завинаги (или поне за дълъг период от време), който ще им осигури сигурност, спокойствие и ще ги обича заради самите тях. Много по-лесно е да опознаеш характера на един човек и да знаеш неговите предимства и недостатъци, отколкото постоянно да сменяш партньорите си, да ги опознаваш и да не знаеш как ще реагират в определени ситуации.

 

 

Разбира се, дълготрайните взаимоотношения си имат и своите минуси. Когато една връзка е сериозна, тя става монотонна и често романтиката остава в миналото, а милите жестове намаляват с всеки изминал ден. На някои хора им омръзва рутината и искат нещо ново и различно. Някои хора развиват чувство за притежание и постоянно задушават партньора си – не му дават да излиза с приятели, искат постоянен отчет и следят кореспонденцията му. Хем връзката е сериозна, хем липсва доверие. Две взаимоизключващи се неща.

 

Ако човек не е готов да има сериозна връзка, няма нужда да бърза и да се захваща с това. Някои от тийнейджърите са били наранявани и вече не искат сериозни взаимоотношения, защото се страхуват да се влюбят и да не бъдат отново наранени. В такива моменти те предпочитат да бъдат сами или да имат „отворени връзки“. Но внимавайте, защото безразборните връзки (или сексуални взаимоотношения) могат да ви докарат лоша репутация или да подминете любовта на живота си, защото страхът надделява над чувствата ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...