.

Избери кого да обичаш

Избери кого да обичаш
Снимка: thinkstockphotos.com

Тази статия се отнася както за момичетата, така и за момчетата. На доста хора им се е случвало да изпитват чувства към двама души едновременно. Това обаче определено е доста неприятна ситуация, която трябва да се реши максимално бързо. Трябва да бъдеш честен със себе си, за да направиш правилния избор.

 

Как да разбереш кого обичаш?

 

Помисли върху любовта, която вече си преживял – когато човек е влюбен, той си слага розовите очила и гледа на света по друг начин. Човекът, по когото си падаш, изведнъж се превръща от обикновено простосмъртен в Господ. Той е просто перфектен, няма нито един кусур и ти си във възторг, че си имал късмета да се срещнете. Да, ама не! Той си е съвсем нормално човешко същество и си има своите плюсове и минуси. Вторите ще ти откриеш след време, когато свалиш розовите очила и пеперудите се разлетят от стомаха ти. За да не се подлъгваш и да развалиш връзката си заради човек, който не си заслужава, направи всичко възможно да гледаш на ситуацията трезво.

 

 

Любовта не бива да бъде пасивна – любовта не е нещо, което просто те връхлита и ти няма нужда да си мръднеш пръста, за да продължи да съществува. А колкото повече влагаш в една връзка, толкова повече ти пука за партньора ти. Представи си следната ситуация: Срещаш на улицата малко сладко животинче. Ти ще минеш покрай него, ще му се порадваш и ще продължиш по пътя си. Няма да се притесняваш как е то, освен ако не му се случи нещо, но дори тогава ще ти мине сравнително бързо, защото то за теб е непознато животно. Ако обаче това е твоят домашен любимец или кучето/котето, което живее пред блока ти, ситуацията ще е много по-различна. Ти ще имаш общи спомени с него, ще си го хранил и ще си се грижил за него и няма как да ти бъде безразлично какво се случва с него. Същото е и с човека, с когото си. Винаги ще ти пука повече за този, с когото имаш повече общи спомени.

 

Егоизмът съществува – колкото и да се опитват някои хора да се държат алтруистично, рано или късно егоизмът се показва зад ъгъла и напомня за себе си. Истината е, че хората изпитват интерес към тези, които показват интерес към тях, защото те искат да бъдат с някой, кой ще се грижи за тях. Колкото повече един човек полага усилия да ти бъде добре /стига, разбира се, да не прекалява и да не става досаден!/, толкова по-бързо става част от теб и ти започваш да го обичаш. Това обаче може да бъде измамно. Възможно е ти да не обичаш него, а начина, по който се държи с теб. В началото може да ти харесва, но рано или късно ще ти омръзне, защото тръпката просто не съществува.

 

В крайна сметка любовта е въпрос на избор. Ти избираш кой да те обича и кого да обичаш. Невинаги разбира, но повечето пъти е така, особено след като излезеш от тийнейджърските години, където хората търсят приятел, с когото да прекарат живота си, а не страстно гадже. Колкото повече време и усилия инвестираш в една връзка, толкова по-голям е шансът да се влюбиш в партньора си и да не можеш да си представиш живота без него. Често, когато човек е влюбен, той се чувства обсебен от половинката си. Въпрос на избор е дали да се чувстваш така или не.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...