.

Съвети за модерни джентълмени [част втора]

Съвети за модерни джентълмени [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора смятат, че не е модерно да си джентълмен и това е отживелица. Истината е, че дамите обожават да получават внимание и да се чувстват харесвани от мъжкия пол. Един от начините да покажеш на момиче, че е харесвано и проявяваш интерес, това е да бъдеш кавалер. Не се изискват много усилия, а и сега ще ти дадем няколко ценни съвета.

 

Слушай я какво ти казва. Няма нищо по-неприятно от това да не слушаш събеседника ти. Ако още на първите срещи се изложиш по този начин, не очаквай, че тя ще прояви интерес към теб на по-късен етап. Все пак сте излезли, за да се видите и да се опознаете. Това няма как да се случи, ако не се изслушвате.

 

Остави мобилния телефон настрана. В момента няма нищо по-важно от нея. Трябва да е много спешно, за да си позволиш да вдигнеш. Остави чатенето, не си проверявай профила в социалната мрежа през няколко минути и не дръж телефона си на масата.

 

 

Избягвай вулгарния хумор. Чувството за хумор в един мъж е нещо много важно. Наистина можеш да плениш сърцето на една жена, ако я караш да се смее. Но не разбирай това погрешно, не забравяй, че не си излязъл с тайфата, а си си бъдещото си гадже. Разказвай ѝ смешки и шеги, но избягвай вулгарния хумор. Не си позволявай да се майтапиш с нея, защото може да се обиди.

 

Дай ѝ време. Когато искаш да поканиш момиче на среща, не го прави от днес за утре. Имай предвид, че тя може да иска да излезете, но да няма възможност да го направи на следващия ден. Затова ѝ предложи да се видите „тази седмица“ или „след няколко дни“, за да може да подреди ангажиментите си и да не се налага да отлага планове.

 

Обаждай се повече, пиши по-малко. По-лесно ти е да напишеш смс или да си чатиш с новата си приятелка? Всъщност това е погрешна тактика. Най-добре е да се обаждаш по-често, дори да няма причина. На момичетата това им прави много добро впечатление, защото показва интерес и загриженост. Разбира се, не е нужно да звъниш постоянно, защото ще станеш досаден. Но се обаждай, вместо да пишеш.

 

Показвай какво искаш, но не бъди нетактичен. Показвай на момичето, че го харесваш, не бъди стеснителен. Покажи ѝ какво очакваш от нея и не я оставяй да се колебае. Но не бъди нетактичен или груб с нея.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...