.

Какви са проблемите на двойките, които живеят заедно

Какви са проблемите на двойките, които живеят заедно
Снимка: freedigitalphotos.net

Ученическата любов не винаги е кратка и не свършва с грандиозна раздяла. Има много двойки, които са се запознали в училище и са продължили връзката си години наред, дори след завършването. За любовта няма граници, затова не бива да подценяваш връзката си. С порастването идва момента, в който вече можете да си позволите да живеете сами. Но всяка двойка има проблеми, съвместното съжителство носи повече отговорност и повече задължения. Кои са най-често срещаните проблеми при двойките, които живеят заедно?

 

Монотонност. Един от най-големите проблеми на двойките, които живеят заедно, е монотонността. Ако до преди това е имало мили жестове, повече излизания и трепет при всяка среща, то сега нещата са много по-сиви. Всеки се вглъбява в собствените си ангажименти и спира да обръща толкова внимание на партньора си. Съвместното съжителство е свързано и с изкарване на пари. Човек пораства и започва да се оправя сам в живота. Така работата допринася за монотонността.

 

 

Моногамията. Проблемът е, че някои двойки просто се изморяват от моногамията. Постоянно заедно с един човек може да се окаже вредна комбинация. Ако преди това и двамата партньори не са имали много опит във връзките, в един момент се появява желанието за нещо ново, още опит или нов партньор.

 

Безотговорност. Сериозната връзка е съпътствана с отговорности. И двамата партньори трябва да се грижат един за друг, да споделят нуждите на домакинството, а често пъти да се справят и с ограничен бюджет. Когато единият харчи безотговорно или излиза и не се обажда цяла нощ, определено има сериозен проблем. В такъв случай е най-добре да поговорите на четири очи.

 

Не можеш да останеш сам. Хубавото на това да живееш сам е, че живееш сам. Разполагаш с цялото си жилище, правиш каквото искаш и когато искаш. Ако разхвърляш и не се грижиш за дома, работата остава за теб изцяло. Ако поддържаш чистота – няма кой да разхвърля след теб. Това е само пример, който показва, че съжителството не е съвсем лесно. Понякога просто ти се иска да си сам.

 

Баланс и разпределение на времето. Всеки човек има нужда от време за себе си и време с приятелите и семейството. Хубаво е да се научиш да разпределяш времето си по начин, който не дразни партньора ти. Уговаряйте се за излизане, но като предварително обсъдите къде ще ходите и дали ви се излиза.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...