.

Как да му кажеш край

Как да му кажеш край
Снимка: freedigitalphotos.net

Доста често в една връзка момичетата слагат край на взаимоотношенията. Няма значение каква е причината, ние ще ти дадем няколко съвета как да скъсаш с него, както и по какъв начин да не го правиш.

 

Уважавай чувствата му. Това, че ти не го харесваш вече не означава, че той също. Думите ти са тежки за слушане. Никой не приема добре подобни ситуации/разговори. Но преди да му кажеш, че чувствата ти към него са се променили, трябва непременно да се поставиш на негово място и да си представиш как би се почувствал той. Трябва да му поднесеш истината по такъв деликатен начин, че да не го заболи много, но в същото време да не му спестяваш нищо. Просто намери подходящите думи, които до не го наронят.

 

Не му давай излишни надежди. Той те харесва още, разбираш го от поведението му, но за теб нещата не са както преди. Изясни му го и не му вдъхвай напразни надежди. Само ще усложниш ситуацията, като я направиш още по-трудна за преглъщане за него. Ако го заблудиш, че има вероятност между двама ви отново да се случи нещо, за него наистина ще е по-трудно да приеме после факта, че няма да сте заедно, когато с времето прозре истината. Не го карай да вярва, че може да промениш решението си. Той заслужава до знае истината. А ако не си на ясно самата ти какво искаш, първо помисли много добре преди изобщо да започнеш разговор. Не наранявай другите заради това, че не разбираш себе си.

 

 

Без излишни разправии. Ако си сигурна в намеренията си за онова, което предстои да направиш, няма смисъл да превръщате разговора в разгорещен спор. Трябва да го накараш да приеме, че не го харесваш повече, без взаимно да си повишавате тон, упреквайки се за нещата от миналото. Винаги е по-добре да направите усилие и да запазите ситуацията мирна, без да се налага да покачвате излишно напрежението. Даже ако и двамата вече нямате чувства, запазете приятелство, ще бъде много полезно. Но няма смисъл хубавите ви моменти да бъдат заличени от лошите. Успокой се и избягвай противоречията.

 

Как не бива да постъпваш? Да прекратяваш връзката ви чрез съобщение или по Facebook. Да кажеш каквото наистина мислиш, не е лесно, въпреки това ще намериш подходящите думи, за да го накараш да разбере, че нещата между вас са се променили. Ако му пишеш, ще докажеш, че си страхливка. Не се прави така. Някои въпроси изискват да гледаш човека в лицето. Яко той те беше зарязал с SMS, щеше да го наричаш страхливец и какъв ли не и щеше да си бясна. Не прави на другите това, което не искаш да ти направят и на теб.

 

Като му прехвърлиш цялата вина. Когато нещо се случва или не се случва, то вината е и на двама ви. Не се опитвай да си измиеш ръцете с негови грешки, за да скъсате. Най-важното е да бъдеш честна и да кажеш това, което ти е на сърцето.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...