.

Любопитни факти за интимното окосмяване

Любопитни факти за интимното окосмяване
Снимка: iStock

Всяка представителка на нежния пол има окосмяване по интимните части. Повечето момичета премахват космите си от естетическа гледна точка, но има и такива, които предпочитат да не ги пипат. Без значение дали си от едните или другите, то има няколко интересни неща, свързани с пубисните косми, които най-вероятно не знаеш. Кои са те?

 

Срамните косми абсорбират миризми – има най-различни теории за това защо жените имат косми на пубиса, като една от тях е, че те служат са абсорбиране на миризми и по-специално на феромоните, като това гарантира, че интимните части ще миришат по-привлекателно за потенциални партньори.

 

 

Правят се перуки, заместващи интимното окосмяване – през далечната 1600 година заради масовото разпространение на срамни въшки, всички проститутки обръснали интимните си части. Оказало се обаче, че това действало антисексуално на техните клиенти и трябвало да се мислят алтернативи. Затова започнали да се изработват срамни перуки от кожа, плат и мъх, а понякога дори от кожа на бобър. Интересен е фактът, че този вид перуки се използва и до днес в киното.

 

Имало е колекционери на срамни косми – във Викторианска Англия любовниците често си разменяли косми от интимните части. Те ги съхранявали в красиви, специално изработени кутийки. Някои мъже дори ги вплитали в шапките си като талисман за мъжка сила.

 

Космите падат с течение на възрастта – с течение на времето срамното окосмение става по-тънко и започва да пада. Това се получава заради различни хормонални промени, които се случват в напреднала възраст и се срещат при 33% от жените.

 

Съществува скала за измерване на интимната прическа – тя е разработена през 1969 година и описва половото съзряване на тийнейджърите въз основа на наблюдения на промените в първичните и вторичните полови белези като пубиса, например. Скалата е с 5 етапа в зависимост от вида на окосмението и зоната на разпределение.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...