.

Защо момичетата толкова много обичат цветя?

Защо момичетата толкова много обичат цветя?
Снимка: iStock

Голяма част от представителките на нежния пол обичат да получават цветя с или без повод. Защо е тази любов на дамите към цветята и красивите букети?

 

Смятат, че това показва отношението на мъжа към тях – без значение дали става въпрос за евтин букет, скъп букет, цвете, откъснато от улицата или нещо друго, жените обичат да получават цветя и това ги кара да се чувстват обичани и специални. Затова, ако искаш да зарадваш гаджето си, просто ѝ подари някакво цвете. Повод не е нужен.

 

 

Смятат, че заслужават такива изненади – всяко момиче е различно романтично, но всяко е на мнение, че заслужава от време на време да получава по някое красиво цвете. Жените смятат, че цветята са предназначени за тях. Те получават признание за същността си чрез тях, затова не бива мъжете да ги лишават от него.

 

Някои ги мислят за безсмислени – да, точно така. Като се замисли човек цветята в букет умират и инвестицията не си струва особено. Не е както цветята в саксии, например. Но именно тази ефимерност на откъснатото цвете му придава най-големия чар.

 

Обичат спомена за тях – някои мъже определено умеят да поднасят цветята по запомнящ се начин. А жените обичат да си спомнят именно момента, когато са получили даден букет – по куриер, скрит в автомобила, на възглавницата в леглото и т.н. Спомнят си и думите от любимия мъж в този момент. Тези мигове определено са трогателни, без значение дали мъжът е романтик или напротив.

 

Обичат да съзерцават цветята – когато една жена се вгледа в букет с красиви цветя, тя сякаш се откъсва от реалния свят. В такъв момент тя не мисли за ежедневните си задачи, за лошите неща, които са ѝ се случили през деня, за проблемите и т.н. Тя просто седи, съзерцава цветята и им се наслаждава.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...