.

Ще бъде ли заместена половинката ти от секс робот до 2025г. ?

Ще бъде ли заместена половинката ти от секс робот до 2025г. ?
Снимка: Pixabay

Възможен ли е краят на любовта, романтиката и секса, каквито ги познаваме? Възможно ли е те да се превърнат в просто една отживелица?

 

Колкото и странно да звучи отговорът на този въпрос може да се окаже "да", тъй като се очаква сексът с прилични на човека роботи да се превърне в доста честа практика, и дори да измести секса между хората към близката 2025 г.

 

 

Учените докладват, че виртуалният секс ще бъде също толкова често срещан през 2030г., колкото е разглеждането на порно сайтове днес. До 2035г. се очаква хората да разполагат с устройства, свързани с виртуалната реалност.

 

Хората с високи доходи биха могли да си позволят да практикуват секс с роботи още през 2025 г. Предполагаемия срок, в който е вероятно роботите да изместят напълно биологичната ти половинка, е 2050г.

 

Може би това ще е добър начин да се ограничи пренаселването на планетата, както и да се преборят болестите, предавани по полов път. Но въпреки това, човек трудно може да си представи как един робот би могъл да замени интимността на човешкия допир и страстта на една дълбока и емоционална връзка. Е, това вероятно не се отнася за най пристрастените към удоволствието натури, в това число – и към онези, които са пристрастени към порното..

 

Футурологът доктор Иън Пиърсън предполага, че такъв вид специализирани роботи ще са толкова присъщи на всяко домакинство през следващото десетилетие, колкото са днес тиганите например. Това е така, заради простия факт, че хората изпитват нуждата от неангажираща любов.

 

"Отначало ще бъде трудно за хората да се приспособят към тази нова сексуална практика, но постепенно те ще свикнат, точно както с порното". - казва Пиърсън. "Колкото повече се подобрява вида на роботите и усещането им, толкова по-добро ще е и мнението на широката публика".

 

"Някои хора ще приемат безпроблемността на секса с робот още в първия миг в който могат да си го позволят – още през 2025 г." - продължава той. - "Скоро стриптийз клубовете и публичните домове ще се сдобият с такива роботи, за да задоволят фетишите на своите клиенти, както и за да предоставят потенциално по-евтина услуга, от тази на биологичните алтернативи."

 

Възходът на секс роботите беше отразен по телевизията, както и в киното наскоро във филми като британския „Ex Machina“, който разглежда емоционалната страна на връзката между човек и робот.

 

Съсобственикът на най-голямата верига производители на секс играчки в Британия – „Lovehoney“, твърди, че секс роботите ще са факт във всеки дом дори по-рано от очакваното.

 

"Първите бройки ще са на цена от 6000 паунда, но технологиите се развиват бързо." - казва Нийл Слейтфърд.

 

Що се отнася до ползите за здравето, отдавна е доказано благотворното влияние на оргазмите върху продължителността на живота, а роботите ще бъдат способни да даряват собствениците си с оргазми, каквито биологичен партньор никога няма да бъде способен да предложи.

 

Е, ще поживеем - ще видим, както са казали старите хора. Във всички случаи ще следим с интерес развитието на тази тема, но междувременно би било добре да се концентрираме върху нашите „по-месести партньори“ и поне да прекараме възможно най-добре периода на очакване на тази „A.I. Сексуална революция“.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...