.

Няколко неща, които да не правиш, когато имаш връзка (част втора)

Няколко неща, които да не правиш, когато имаш връзка (част втора)
Снимка: Pixabay

Не винаги едно и две неща са достатъчни, когато си във връзка с друг човек.

 

Става дума за онези моменти, в които ти си изградил отношения с някого, но нещата не приключват do там. Изисква се да бъдеш отговорен и дисциплиниран. Затова има някои неща, които никога не бива да допускаш да се случват, ако искаш връзката ти да просъществува.

 

Представям ти останалата част от неща, които не бива да правиш, когато имаш връзка, ако искаш да я запазиш:

 

 

5. Не очаквай проблемите да се решат от само себе си.

 

Никога не се случва така, защото вие сте живи, действащи личности, които имат воля, право на избор и на действие. Как тогава смееш да очакваш нещо да се случи по неволя и от само себе си? Ако ти отказваш да поемеш отговорност и да подпомогнеш здравословното развитие на връзката си, значи ти не държиш на нея. Който държи на връзката си, никога не би я оставил на самотек или на произвола на съдбата. Обикновено това правим с нещата, които не ни интересуват.

 

6. Не крий чувствата си и не се преструвай.

 

Бъди себе си. Нали сте заедно, един с друг, затова е нужно да бъдеш себе си. Човекът до теб трябва да те обича, заради това, което си. Ако това не се случва, значи имате проблем и просто не сте един за друг. Разбира се, тук трябва да се каже, че за да те обича някой, ти трябва да обичаш себе си – трябва да се грижиш за себе си, да се самоизграждаш, и съответно да правиш това и за половинката. Ако ти си безотговорен към себе си или не си себе си, половинката ти кой се предполага, че трябва да обича? Някой, който не познава наистина? Надали.

 

7. Недей да взимаш миналото за пример.

 

Каквото и да е станало, както и да са постъпвали с теб хората, или съответно ти с тях, сега е настояще – нещата са твърде различни от тези, които са били преди. Не позволявай на миналото, в ролята на своеобразно мъртво течение, да те отвлича от мястото, където трябва да си сега – а именно, в настоящето. Няма какво да правиш там. То е минало и е отминало, минало свършено време. Насочи вниманието и действието си първо към настоящето, а после към бъдещето. Не залагай на онова, което не можеш да промениш. Заложи на онова, което зависи от теб да създадеш.

 

8. Не приемай връзката си за даденост.

 

Ти не притежаваш половинката си, нито тя теб – това, че сега сте заедно, не е никаква гаранция, че връзката ви ще продължи вечно. Хората се променят, затова приеми промяната ви с отворени обятия. В живота не можеш да избегнеш промяната, нито да обвиняваш себе си или някой друг, че се променя. Разбира се, има вариант, в който всеки се променя в следствие на собствения си избор и не винаги посоката е хубава, тогава бъди приятел на човека и му помогни да види верния път. Но когато ти и партньорът ти се променяте заедно във връзката ви, това е повод само да растете, но не и да се самозабравяте.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...