.

Сложи край на скучния секс!

Сложи край на скучния секс!
Снимка: iStock

В началото на всяка връзка сексът е спонтанен, страстен и изпълнен с много приятни емоции. С течение на времето нещата утихват и след няколко месеца/години сексът може да стане дори скучен. Ако това ти се случи, не бива да се примиряваш, а трябва да промениш нещата и да сложиш край на скучния сексуален живот, който имаш.

 

Като за начало е добре да знаеш, че сексът може да бъде скучен заради физически или емоционални причини. Физическите са реакция от прием на лекарства, прекомерна употреба на алкохол, стрес и умора, менопауза или бременност, променяща рибидото, колебания в хормоналния баланс, хронични заболявания или лошо общо здравословно състояние.

Емоционалните причини са липса на доверие, проблемни взаимоотношения с партньора, водещи до чувство на неудовлетвореност, вина, тъга, гняв и негодувание, травматични сексуални изживявания, лоша комуникация, влошаване на физическата форма, напрежение заради неразрешени конфликти, минали незадоволителни сексуални преживявания и липса на самочувствие.

 

 

Ако разпознаваш себе си в някои от гореизброените физически и емоционални причини, то значи може да разбереш какъв е проблемът и с малко търпение да сложиш край на скучния секс и да възродиш страстта помежду ви.

 

Виж няколко съвета как да се радваш отново на страхотен секс:

 

Съсредоточи се върху секса – вместо да го избягваш, награди го с нужното внимание. Започни да мислиш повече за секс, за да може да настроиш съзнанието си в тази посока. Колкото повече изключваш дадено нещо от ума си, толкова повече губиш желание за него. А това определено не бива да се случва със секса!

 

Спи достатъчно – сънят е изключително важен и за хубавия сексуален живот. Доказано е, че мъжете и жените, които не спят достатъчно, са по-склонни да изпитват сериозни хормонални дисбаланси в сравнение с тези, които се наспиват редовно. За да се радваш на невероятен сексуален живот, спи по 7-8 часа всяка вечер.

 

Опитвайте нови неща по време на секс – щом сексуалният ти живот е станал скучен, трябва да измислиш как да го разнообразиш и направиш по-вълнуващ. Правете с партньора различни експерименти в леглото и опитвайте неща, които винаги сте искали да опитате, но по една или друга причина не сте.

 

Развихри въображението си – не се притеснявай, ако от време на време ти се иска да фантазираш за друг човек. Това не е равносилно на изневяра и е напълно нормално при дългогодишните връзки. 75% от хората използват тази техника, за да запазят своя сексуален живот вълнуващ. Защо не опиташ и ти?

 

Контролирай либидото си – вместо да чакаш партньора ти да се настрои и да поиска секс от теб, научи се да контролираш своето сексуално желание. Намери начини, с които да увеличаваш своята възбуда – еротични романи, мръснишки фантазии и т.н.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...