.

Опасностите, които крие сексът във вода

Опасностите, които крие сексът във вода
Снимка: iStock

Да правиш секс под душа определено е вълнуващо преживяване. Представи си само следната сцена – двама влюбени, две тела под струя топла вода, страст и невероятен секс. Звучи ти като сюжет за еротична сцена, нали? Преди обаче да разбереш какво е да правиш секс под душа, виж кои са рисковете, които това изживяване носи:

 

Водата измива естествената смазка – когато една жена се възбуди тя се овлажнява по естествен път, за да може пенисът да проникне в нея. Когато обаче това се случи в банята, водата лесно отмива смазката. Затова повечето гинеколози са против сексът във вода, без значение дали става въпрос за банята, морето или някой басейн. Много двойки правят грешката да използват ароматен сапун, шампоан или душ гел вместо лубликант. Това се отразя зле на вагината, защото миещите средства, които не са предназначени за интимни хигиена, предизвикват сухота и дразнене на лигавицата. При проникване, когато не си достатъчно овлажнена, се получават микро пукнатини, които отварят път на вредните бактерии. Това може да ти създаде здравословни проблеми като вагинит или инфекции на пикочните пътища.

 

 

Презервативите не са ефикасни във вода – това не означава да правиш секс без тях, но е добре да го имаш предвид. Има много голяма възможност презервативът да се изхлузи по време на секс, а и хлорираната вода, маслата или пяната за вана могат да повредят латекса и той да се скъса. Затова, ако не пиеш противозачатъчни и нямаш достатъчно доверие на партньора си, по-добре не прави секс във вода.

 

Може да се забременее по време на секс в банята – има момичета, които са по-наивни и смятат, че водата ще отмие спермата и няма как да забременеят. Това обаче е далеч от истината. Сперматозоидите са адски жизненоспособни, могат да живеят няколко дни в женската репродуктивна система, така че водата и сапунът няма как да действат като контрацептиви.

 

Може да се заразиш с болести, предавани по полов път по време на секс във водата – водата не унищожава причинителите на херпес, кондиломи, човешки папилома вирус, гонорея, хламидия и пр. Така че, ако гаджето ти е заразено, ти също ще се заразиш, ако не ползвате презерватив.

 

Не е изключено да получиш травма – сексът под душа ти звучи като готино изживяване и въпреки че е такова, то не може да се каже, че е удобно и безопасно. Ще трябва да измислите подходяща поза, която да се харесва и на двама ви и в същото време да внимавате да не се подхлъзнете и да паднете.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...