.

Видовете изневери и причините за тях

Видовете изневери и причините за тях
Снимка: iStock

Замислял ли си се някога защо хората изневеряват и дали изневерите са един или повече видове? Всъщност изневерите биват 6 вида и има причини за това човек да кръшне на партньора си. Разбери какви са изневерите и причините за тях:

 

Изневяра „Застраховка“ - тази изневяра се прави от хора, които смятат, че гаджето им в най-скоро време ще сложи край на връзката им. И за да понесат раздялата по-леко и да имат резервен план, тези хора започнат да търсят заместител на гаджето си. Възможно е обаче сигналите от партньора да са разчетени неправилно и той да няма намерение да се разделя с половинката си. Тази изневяра може да предизвика неприятното „падане от два стола“.

 

 

Протестна изневяра – това е отмъщение от човек, който в последно време получава от партньора си само студено отношение и болка. В такава ситуация някои хора искат да покажат своята независимост от напълно пасивния или пасивно агресивния партньор. Така те получават емоциите, които им липсват, като ги изживяват с друг човек.

 

Изневяра с цел прекратяване на връзката – тя може да бъде показна и се търси окончателен завършек на взаимоотношенията, а не шокова терапия. Когато една връзка е загубила своя смисъл и няма надежда нещата между партньорите да се подобрят, а партньорът не е нормален човек, който първо би прекратил взаимоотношенията си, а след това да изневери, се получава този вид изневяра.

 

Романтична изневяра – среща се обикновено при двойки, които са заедно от години. В един момент единият партньор иска да избяга от рутината и уседналостта на семейния живот чрез нови преживявания и емоции. Често срещана романтична изневяра е курортният роман.

 

Изневяра „Наркотик“ - тази изневяра обикновено се получава при човек, който е пристрастен към секса, но не го получава от партньора си достатъчно. Ако такъв човек не се отдаде на своята страст и не задоволява либидото си, може да изпадне в депресия или да стане агресивен, особено към партньора си. Сексуално пристрастените хора имат нужда от емоцията като отдушник за ежедневното напрежение и средство за повишаване на самочувствието. Обикновено такъв тип изневери се извършват с проститутки и случайни хора, а самият секс не е свързан с никакви чувства.

 

Изневяра, целяща да привлече вниманието на партньора – при този тип изневяра обикновено се избира близък до двойката човек, за да се привлече вниманието на партньора и да се предизвика съжаление у него. Изневерите, при които единият партньор търси контакт с близък човек на половинката си, са звучен шамар за недостатъчно емоционалните.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...