.

Какво да правиш, ако гаджето е скъсало с теб по празниците?

Какво да правиш, ако гаджето е скъсало с теб по празниците?
Снимка: iStock

По време на Коледните празници хич не ти беше до семейни събирания, подарявания на подаръци, снимки, сладкиши и т.н. По принцип много обичаш този период от годината, но тази година е различно, защото гаджето те е зарязало точно по празниците. Няма как да промениш случилото се, но има как по-бързо да излезеш от депресията и да започнеш да се чувстваш по-добре. Как да стане това?

 

Прекарвай свободното си време само с позитивни хора – хората, които имат позитивна нагласа към живота лесно ще те заразят с оптимизма си. Със сигурност до края на годината ще имаш много покани за излизания и колкото и да нямаш желание да излезеш от леглото, насили се и се виж с готини хора, те със сигурност ще оправят настроението ти.

 

Сподели за случилото се – когато излееш сърцето си на приятел, ще се почувстваш много по-добре. Така че вместо да таиш случилото се в себе си, по-добре се разтовари, като споделиш на най-близките си приятели.

 

 

Прави нещата, които ти доставят удоволствие – какво най-много обичаш да правиш? Да ходиш по магазините, масаж, да си сготвиш нещо вкусно, да отидеш сред природата? Без значение какво те кара да се чувстваш добре, направи го, за да повишиш настроението си.

 

Покани приятелите си на гости – сготви им нещо вкусно или поръчай храна, ако не си по готвенето и си припомни, че ти си невероятен човек, който има приятели, които го обичат и ценят. Може да бъде спокойна вечеря или невероятно парти, ти прецени кое ще те разведри повече.

 

Преструвай се – колкото и да ти е трудно и тежко, ако искаш да преодолееш максимално бързо раздялата, дръж се така, сякаш вече си я преодоляла. Рано или късно лъжливото ти състояние ще се превърне в истинско. Ако случайно засечеш някъде бившето си гадже, вместо да се правиш, че не го виждаш, по-добре се усмихни, поздрави го и му покажи, че животът ти е достатъчно хубав и без него.

 

Не анализирай случилото се – най-вероятно си му взела коледен подарък, който така и не си успяла да му подариш. Вместо да ти става криво от това, по-добре изхвърли подаръка или го дай на някой, който също ще му се радва и ще го цени.

 

Изтрий го от Facebook – и не само оттам, ами от всички социални мрежи. Ако ти е трудно да гледаш как гаджето ти си качва нова снимки с нови хора, по-добре го изтрий от Facebook и не надничай в профила му. Това е трудно решение, но те съветваме да го направиш, защото ще се почувстваш много по-добре, когато спреш да го следиш и не знаеш как изглежда елхата му, с кого е бил по празниците, къде ще ходи на Нова година и т.н.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...