.

Нещата, които показват, че връзката ви е сериозна и неразрушима

Нещата, които показват, че връзката ви е сериозна и неразрушима
Снимка: iStock

Всяка връзка между двама души, които държат един на друг и се обичат, може да се заздрави, дори да ти се струва, че няма как да стане по-хубаво. Виж кои са нещата, които правят двойките с неразрушима връзка:

 

Подкрепят се – когато връзката е стабилна, партньорите се изслушват и не дават съвети на половинката си, без тя да ги е помолила за това.

 

 

Спокойни са (или поне се опитват) – повечето хора губят самообладание по време на скандал. Спокойните разговори обаче са в пъти по-полезни от сълзите и високият ток. Помисли хубаво кои са нещата, които успокояват и двама ви – разходка сред природата, вкусен десерт, тренировка или нещо друго.

 

Не забравят, че са двама отделни човека – това, че често си довършвате изреченията и имате много общи интереси, не означава, че сте напълно еднакви или едно цяло. Всеки от вас има нужда от лично пространство, за да остава от време на време насаме със себе си и да не губи своята идентичност.

 

Споделят си своите планове и мечти – много е важно да си споделяте и да говорите за нещата, които искате да ви се случат. Обсъждането на плановете и мечтите определено води до сплотяване, а и да сбъдването на някои от тях.

 

Не забравят за романтичните жестове 

 

 

Партньорите винаги намират време за половинката си, изненадват я и поддържат романтиката помежду си. Определено е много приятно човекът, когото обичаш, да те изненада по начин, който обичаш.

 

Общуват си – това да седите в една стая и всеки да е на лаптопа или смартфона си и да си обелвате дума от време на време, не е никакво общуване. Пълноценното общуване между двама души е разговор по време на вечеря, например, в който говорите за нещата, които ви вълнуват.

 

Решават проблемите си заедно - повечето двойки правят грешката да се обвиняват един друг, когато има проблем във връзката. Например, ако от известно време ти се струва, че партньорът ти не те обича, както преди, ти подсъзнателно ще се отдръпнеш от него, ще намалиш общуването си и ще го обвиниш, че проблемът е в него. Реално може нищо да не се е променило, но ти да виждаш нещата променени и заради реакцията ти, партньорът ти наистина да се отдръпне от теб, защото вижда, че ти също си се отдръпнал от него. И тогава си създавате проблем, който не би съществувал, ако общувате пълноценно помежду си. При здравите връзки партньорите винаги намират решение на проблемите си заедно.

 

Говорят за собствените си чувства – когато има проблем във връзката, партньорите с неразрушими взаимоотношения не се поучават един друг, а споделят как ситуацията ги кара да се чувстват.

 

Имат си правила за сериозните разговори


 

Партньорите в една здрава връзка могат да избират времето за обсъждане на сложен проблем и говорят, без да си повишават тон един на друг.

 

Намират достатъчно време както за партньора си, така и за други хора – връзките, при които партньорите прекарват цялото си свободно време заедно и почти не се виждат с други хора, рано или късно приключват.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
FunkyPie
преди 7 години
2
0
!
Отговори
мда, ама такава връзка се разваля същоличен опит
Страница 1 от 1