регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как да се отървем от празните думи?

Няколко работещи съвета

Още подобни новини
Как да се отървем от празните думи?
Снимка: Instagram

Празните думи са толкова обемни, че могат да скрият всяка една важна информация. Ние ги пълним с толкова много празни емоции и кух смисъл. За жалост обаче цялото това кълбо от безсмислие е пълно с въздух, толкова мръсен, че на практика няма няма никаква полза от цялата тази работа. Защо обаче използваме тези думи – някои умишлено, а други ги съвсем нарочно с цел да заблудят обществото за сметка на нещо значимо, което не е в интерес на някого. 

 

Ето как да се отървем от празните думи, които изговаряме и от тези, които ни поднасят. 

 

1. Замисляйте се малко повече върху това, което казвате. Дали има смисъл или просто го изричате, защото сте притеснени, няма какво друго да си кажете с някого и ли други причини, различни от наличието на смисъл.

 

2. Подбирайте това, което ви поднасят като информация. Там където виждате празни думи като „Шок!!!”, „Сензация!”, „Неочаквано!” и пр., значи смисъл в цялата тази работа липсва. Няма какво да се чудите, просто взимайте информация от места, където смятате, че тя е достоверна, а това може да познаете не по името на медията, а по съдържанието. Там където има празни думи, смосълът не остава по-назад. 

 

3. Не е нудно да допълваме казаното с паразитни думички, за да звучим по-убедителни. Колкото по-малко и точни думи, толкова по-добре. Никой не е дал образец, който трябва да спазваме. Всеки си има уникален изказ, който трябва да следва, за да звучи естествено и достоверно информацията, която излиза от него. 


Реклама Инвестор.БГ


Още за...
любов
Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...