.

Как да постъпите, ако подозирате изневяра

Как да започнете разговора

Как да постъпите, ако подозирате изневяра
Снимка: Instagram

Когато партньорът ви е признал изневяра и имате желание да научите защо и как се е стигнало дотам, потърсете начин да излекувате болката. Със сигурност изпитвате гняв, тъга и всички емоции между тях, но по-добре си дайте време да изживеете тези чувства и когато сте готови да научите каквото е нужно, проведете разговор. Но когато дойде този момент, добре е да подберете въпроси, които ще ви дадат нужното спокойствие и възможност да се почувствате свободни и да продължите напред. 

 

Преди всичко помнете, че вие не сте предизвикали изневярата – такъв вид отношение е изцяло избор на вашия партньор и не бива да се съдите. Ето и най-добрите въпроси, които да изберете:

 

1. Защо започна да ме избягваш?

 

Д-р Джейсън Уайтинг, професор в Тексаския технологичен университет, изучава изневярата и в резултат на неговите проучвания, той споделя, че тя бива забелязвана когато партньорът започне да става незаинтересован и дистанциран. Според него, партньор, който не иска да говори за това има емоционална връзка. 

 

Уайтинг съветва, че е добре да опитаме да научим каква е причината за промяната в отношението на партньора и че не бива да се обвинявате – няма как да знаете, че има проблем щом не е споделен с вас. Полезно ще бъде да накарате партньора си да изясни мотивите си.

 

2. Имаш ли желание да работиш за заздравяване на връзката?

 

Когато изневярата е призната, може ще чуете как той/тя е готов на всичко, за да ви спечели отново. Вероятно се чувства по този начин в момента, но е добре да се уверите дали няма намерение промяната да се случи за една вечер. Причината, довела го до предателство едва ли ще  изчезне на момента – за такава стъпка е нужно време.

 

3. Как се чувстваше докато го правеше?

 

Когато се стигне до този въпрос, вие ще получите много точна представа за това, което се е случило в главата на партньора ви. Бъдете внимателни – дори да не изпадне в подробности, нищо от това, което ще чуете няма да ви хареса. Уверете се, че имате силата да чуете всичко  преди да пристъпите към въпроса.

 

4. Имаш ли намерение да продължаваш да общуваш с него/нея?

 

Не би трябвало изобщо да става въпрос за това, но понякога е нужно да го знаете. В случай че общуването между тях продължава, доверието ви едва ли ще може да бъде спечелено отново. Ако партньорът ви отказва да прекрати всякаква комуникация, това показва, че поставя собствените си желания над вашите чувства.

 

Според Уайтинг, в много случаи става въпрос по-скоро за емоционална изневяра – тайни съобщения, снимки и държание, които  са скрити от партньора. След такава връзка, единственият начин да излекувате отношенията си е прекратяването й, чак тогава можете да помислите дали да дадете шанс на партньора си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...