.

3 онлайн навика, които съсипват връзката

Трите неща, които правим най-често онлайн

3 онлайн навика, които съсипват връзката
Снимка: Pexels

Социалните мрежи все повече променят начина, по който гледаме на връзките си и влияят на отношенията ни с партньора, категорични са американски психолози.

 

Благодарение на тях, по-лесно можем да поддържаме комуникация с бившата си половинка, а и по-важното: да научим повече за предишната връзка на настоящия ни партньор, преглеждайки стари снимки и постове, смята Кевин Джилиланд, психолог и изпълнителен директор на базирания в Далас консултантски център Innovation 360.

 

Eто и кои са трите неща, които правим най-често онлайн, въпреки риска те да застрашат нашата връзка.


1. Да проверяваш профила на бившето ти гадже


В някои случаи това може да изглежда като безобидна постъпка – просто ти е любопитно с какво се занимава в последните дни старата ти тръпка, какви места посещава, продължава ли да се вижда с ваши общи приятели. Д-р Джилиланд обаче съветва да не правим това. Според него следенето на предишната ни половинка в Instagram или Facebook по-често се дължи на нещо друго, отколкото на чисто любопитство.

 

Той съветва, че трябва да намерим причината за тези свои действия – може още да страдаме, да се чудим защо се е стигнало до раздяла или какво би било, ако още бяхме във връзка с тях. Но за връщането към старите спомени определено има причина, смята той.


2. Да споделяш за настоящата връзка в социалните мрежи


Тук не става въпрос толкова за показност – постоянно качване на общи снимки, споделяне за впечатления от последната екскурзия или последния филм, който сте гледали заедно, за годишнината ви и т.н. По-скоро опасността се крие в онлайн комуникацията с другите, смятат психолозите. Да споделяш много лична информация за връзката си с бивше гадже, близък приятел или колега в Messenger не е най-добрата идея. Някои неща са прекалено лични и интимни и трябва да останат само между теб и партньора ти, за да може да си имате доверие и занапред.

 

А и чатовете едва ли са най-подходящото място за споделяне на сериозни проблеми. Помисли за това как би се почувствал партньора ти и как би реагирал, ако види какви съобщения изпращаш на приятели, колеги и се постави на негово място. Естествено, споделянето е хубаво нещо, но се увери, че го правиш само пред много близък и верен приятел и основно – на живо.


3. Да се ровиш в акаунта на половинката

 

Всички знаем, че на това е трудно да се устои. Но да попаднеш на коментар или съобщение, които ти звучат като флирт, може само да те нарани, без да има наистина основателна причина за това. Дори да следиш обстойно профилите на половинката си, когато намериш нещо, което не ти се струва безобидно, е по-добре да говориш с партньора си за това, да обясниш защо това не ти харесва или те обижда, а не да таиш всичко в себе си, или да направиш скандал, без да чуеш какво има да каже половинката.

 

Освен това д-р Джилиланд посочва, че за активното онлайн следене и честото проверяване на всеки профил също вероятно има причина – боиш се за връзката ви, чувстваш се застрашен от нещо, мислиш, че партньорът ти не е достатъчно отдаден или не те оценява. Това са неща, които трябва да обсъдите и изгладите заедно, без да се задълбаваш в намереното в социалните мрежи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...