.

Колко често трябва да правите секс?

Ето какво казват специалисти

Колко често трябва да правите секс?
Снимка: Pexels

Тъй като постоянно се говори за секс, много хора се чувстват под натиск и се тревожат дали техният сексуален живот е толкова пълноценен, колкото на околните. Често се питат дали правят толкова секс, колкото приятелите си и дали партньорът е доволен.

 

Но няма формула или определени стандарти, с които трябва да се съобразявате, казва Джес О'Райли, доктор по психология пред "Prevention". "Всяка двойка преминава през "сухи" периоди и може да има редица причини затова, включително и здравословни, които трябва да се уважат. Може и да е заради работа, натоварване, недоспиване, взимане на определени медикаменти, всички тези неща влияят на либидото", обяснява тя.

 

Стресът е сред ключовите фактори, смята и Дейвид Лей, психолог в Албакърки, Ню Мексико. "Когато светът наоколо причинява толкова стрес, е трудно за някои хора имат голямо сексуално желание", посочва той.

 

Ясно е, че има много ползи от редовния полов живот. Например, това заздравява връзката между партньорите, казва Дебра Леино, терапевт по връзките. Така хората се чувстват по-желани. Има и благоприятни влияния за здравето - човек се чувства по-щастлив, нивата на стреса може да се понижат, сънят става по-качествен, дори редовният секс може да удължи живота.

 

Но всички специалисти подчертават, че няма правило за това колко секс трябва да правите, когато имате връзка. Често има разлика в либидото при партньорите, а и под "нормално количество" всеки разбира различно нещо. За някои двойки е по-важно половият акт да е незабравим и вълнуващ, а не просто да правят секс всеки ден. Те предпочитат качеството пред количеството.

 

Резултатите от много проучвания показват, че двойките между 26 г. и 55 г. правят секс веднъж седмично.

 

Четете още:

 

5 зодии, които са много страстни

 

Проучване за зодиите в секса: Водолеите са първенци!

 

69 в изправено положение е най-стряскащата секс поза

 

Ново проучване: Мъжете плачат след секс

 

Най-честите сексуални проблеми във връзките


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...