.

5 храни, които повишават либидото

Вижте кои са те

Ивета Иванова
5 храни, които повишават либидото
Снимка: Pexels

Проучвания доказват, че има някои храни, които действат като афродизиак и могат да ви помогнат да се разгорещите. Ето и кои са те, според специалисти по хранене, дали интервю за "Elite Daily".

 


Канела

 

Канелата е перфектна добавка към сладкото или топлите напитки, когато си организирате романтична закуска в леглото или следобед, изпълнен с гледане на филми и хапване на сладкиши. Тази подправка е истински афродизиак. Може да я слагате в кафето вместо захар.

 


Люти чушки

 

Лютите чушки наистина могат да направят сексуалното преживяване по-страстно и пикантно. "Те са чудесна храна за съблазняване, защото карат езика да изтръпне и ако хапнете достатъчно - ще се повиши нивото на ендорфина, един от хормоните на щастието", казва Ейми Райли, експерт по гастрономия. Ако искате да настроите някой на вълна секс, почерпете го с този деликатес, съветват експерти.

 


Бадеми

 

Те са перфектни, когато пийвайте уиски или просто докато заедно с партньора хапвате следобедна закуска. "Бадемите са богати на минерали, важни за сексуалното здраве и репродукцията, като цинка и селена", обяснява Джули Ъптън, специалист по спортно хранене. Тези ядки повишават въздбудата.

 


Ягоди

 

"Деликатни и вкусни, ягодите са съблазнителни, особено, ако са покрити с шоколад", посочва Ъптън. Те са прекрасен източник на фолиева киселина и витамин В, които могат да повишат броя на сперматозоидите при мъжете. А често подсъзнателно свързваме ягодите със сексуално преживяване - заради филмите, в които двойките си организират романтична вечер - пият шампанско, хапват ягоди, леглото е засипано с рози и т.н.

 


Шоколад

 

Шоколадът е любим на всички и също може да подсили сексуалното желание. Той също е от храните, които се свързват с романтично настроение и романтична обстановка. При консумацията на шоколад и шоколадени изделия се особождава ендорфин.

 

4 разговора, които да не водите след СЕКС

 

Отглеждащите птици са секси!

 

Проучване: Защо младите не използват презерватив


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 5 години
1
1
!
Отговори
stranni na4ini da se tursi sex
Страница 1 от 1