.

10 идеи за срещи на Свети Валентин

Ето как да разнообразите деня

Ивета Иванова
10 идеи за срещи на Свети Валентин
Снимка: Pixabay

Има хора, които не харесват Свети Валентин, защото го смятат за лигав, а и той е католически празник. Но други са романтици по душа, обичат да изразяват любовта си, да споделят сладки и мили моменти с партньора и с нетърпение очакват Деня на влюбените. Освен традиционните подаръци, шоколадчета, цветя и червени сърчица, може да разнообразите деня с по-различна среща. Ето и няколко идеи на среща на 14 февруари.

 


Балет

 

Двойките по-често ходят на кино и театър, но едва ли редовно си купуват билети за балет. 14 февруари е идеален повод за това - опитвате нещо ново, обличате се официално и стилно, потапяте се в нежна и романтична атмосфера.

 

Снимка: Pixabay


Планински поход

 

Ако сте по-спортни натури и обичате да се разхождате, планината е мястото за вас. Не ходете там само лятото, през зимата тя е не по-малко красива, а снегът и високите дървета ще ви накарат да се почувствате като в приказва. Просто внимавайте и се екипирайте добре.

 

Снимка: Pixabay


Бордови игри вкъщи

 

Така няма да изхарчите много пари, може да си вземете само мезе и вино, и отново ще прекарате време заедно. Ще играете любимите си игри, ще се смеете и сближавате. Може победителят да поиска някаква награда от победения.

 

Снимка: Pixabay


Екскурзия в околностите

 

Традиционно двойките ходят на почивка на 14 февруари. Но не е нужно да избирате най-скъпите, луксозни и романтични дестинации като Венеция, или пък роден зимен курорт. Разходете се до близкия град или село, посетете музеи и църкви, насладете се на природата. Така отново ще спестите пари, но ще видите нещо ново и пътуването няма да ви отнеме много време и приготовления.

 

Снимка: Pixabay


Скално катерене

 

Запезете си час за скално катерене в някоя зала в града. Това определено е нетрадиционна среща за Свети Валентин. Скалното катерене има много ползи, както за тялото, така и за психиката. Ще направите нещо ново и вълнуващо заедно.

 

Снимка: Pixabay


Боулинг

 

Това също е добър вариант за хората, на които им е писнало от традиционните срещи на вечеря или пътуването до зимен курорт. Ако изкуствената романтика ви отвращава, отидете с гаджето на боулинг, спретнете си състезание, пийте коктейли и се наслаждавайте на компанията си.

 

Снимка: Pixabay

 


Сгответе заедно

 

Не е нужно да ходите на романтична вечеря в скъп ресторант. Купете необходимите продукти, изберете любимо ястие и го направете заедно. Това отново сближава, а и после ще оцените кулинарните си умения.

 

Снимка: Pixabay


Концерт

 

Ако сте фенове на музиката и имате еднакви предпочитания, ще е много романтично и приятно да отидете на концерт заедно. Доста български групи правят концерти за Деня на влюбените, проверете дали сред тях няма ваши любимци. Ще слушате любимите си песни, ще се прегръщате и ще се отдадете на магията на музиката.

 

Снимка: Pexels

 


Музей

 

Киното е класика, сигурно ходите и често на театър, но гледали ли сте заедно някоя нова изложба? Музеите и галериите са много романтични място, докосвате се до минали епохи, научавате много нови неща. До тях често има и уютни кафенета, в които може да обсъдите впечатленията си.

 

Снимка: Pexels


Ледена пързалка

 

Това е чудесно предложение. Ако още не сте ходили на пързалка тази година, направете го на Свети Валентин. Там е много забавно, ще се държите за ръце, ще се пързаляте и ще усетите атмосферата от коледните филми.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...