.

4 знака, че трябва да си починете от ходенето по срещи

Вижте кои са те

Ивета Иванова
4 знака, че трябва да си починете от ходенето по срещи
Снимка: Pexels/Katerina Holmes

Всички сме чували, че хората може да преживеят бърнаут ("прегряване", крайно изтощение) от работата, но знаете ли, че може това да се случи и заради прекаленото ходене по срещи? Голямото желание да намерим любовта и да споделяме живота си със специален човек могат да ни изиграят лоша шега. Трябва нещата да се случват по естествен начин и да не търсите любов на всяка цена. Ето някои знаци, че е време да си починете от срещите, според "Elite Daily".

 


Започвате да губите надежда

 

Ако сте на дъното, отчаяни сте и сте много разочаровани от последните си срещи, значи ви е време за почивка. Дори ако смятате, че трябва да се предадете, че няма да намерите любовта и ще сте сами завинаги, това показва, че трябва да се разсеете, да си намерите друго хоби и занимание, а не постоянно да ходите по срещи. Така ще се успокоите. "Губенето на надежда е първият знак за преживяването на бърнаут от срещи", казва Амира Джонсън, терапевт в Атланта.

 


Влияе зле на психическото ви здраве

 

Дори да не сте загубили надежда напълно, ако сте песимисти, черногледи и не се вълнувате, че отивате на среща, тогава по-добре си дайте почивка. Ако сте вкисанти и негативни, няма как нещата да ви се получат. Трябва да сте позитивни на срещата, за да има втора такава. Ако усетите, че срещите ви стресират, депресират и влияят зле на психическото ви здраве, просто се откажете от тях за известен период от време.

 

Не се грижите за себе си

 

Някои хора толкова много искат да си намерят партньор, че отделят цялото си време на правене на планове и графици за срещата, на чатове в социалните мрежи и използване на приложения за запознанства. Щом не отделяте време за себе си, за почивка, за своите хобита и интереси, вие не може да опознаете себе си и да се почувствате добре. Независимо дали сте сами или във връзка, винаги трябва да се грижите за себе си. Вземете си дълга вана, направете си маска, почетете, вижте се с приятели и т.н.

 


Приемате много тежко отказите

 

Ако приемате отказите и отрязването много лично и това повлиява зле на вас, здравето ви и самочувствието ви, починете си от срещите. Не бива да се засягате толкова от човек, който сте виждали веднъж или само няколко пъти и който не ви познава добре. Ако ходите системно на срещи, трябва да знаете, че винаги ще има откази и невинаги нещата ще потръгват. Просто с някои хора си пасвате повече, с други не толкова, а и всеки търси нещо различно у една връзка. Щом тежко преживявате отрязването, дайте си време и си върнете увереността преди пак да отидете на среща.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...