.

Сигнали за (без)опасен интернет

По  повод  Международния  ден за безопасен интернет , който  бе отбелязан  вчера бе проведен открит урок с ученици.  Координаторът на  Националния център  по безопасен интернет съобщи, че около 750 000 педо

Сигнали за (без)опасен интернет
По&n
sp; повод  Международния  ден за безопасен интернет , който  бе отбелязан  вчера бе проведен открит урок с ученици. 

Координаторът на  Националния център  по безопасен интернет съобщи, че около 750 000 педофили  дебнат постоянно жертви в интернет пространството. Потърпевшите са най-често на възраст между 10 и 13 години.

Проведеното допитване   от Националния център  за изследване на общественото мнение показва, че около 40 процента от младежите са излизали на среща с човек, когото познават само виртуално.

Най-уязвими са децата, които се регистрират в сайтове за запознанства, а предизвикателните снимки и личната информация  улеснява педофилите да достигнат до жертвите си -  за това алармира началникът на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев.

По думите на Явор Клев, в сектора му месечно имат по 7-8 сигнала от притеснени родители, че децата им са станали обект на  нездравословен интерес и са тормозени по интернет.
От Националния център за безопасен интернет настояват да се създаде публичен регистър  на осъдените за сексуални посегателства срещу деца.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...