.

Все повече хора са пристрастени към смартфона си

Все повече хора са пристрастени към смартфона си
Снимка: Dreamstime

Преди години хората си комуникираха от разстояние само чрез аналогови телефони и писма. След време имахме възможност да се свързваме едни с други с мобифони, пейджъри и e-mail-и. В днешно време можем да се чуваме и да си пишем постоянно, благодарение на мобилните си телефони. В последните няколко години все повече хора използват смартфони, което съвсем улеснява комуникацията, благодарение на мобилния интернет, който ни дава възможността да се чуваме безплатно с хората, които обичаме, където и да се намират те.

 

 

Наскоро направено проучване показва, че един на всеки десет души признава, че е пристрастен към смартфона си, пише в. “Sun”. 10% от участниците в анкетата споделили, че вече са развили пристрастяване към електронните джаджи.

 

 

Учените установили, че 85% от анкетираните постоянно проверяват смартфона си, а 75% не си лягат, без да разцъкат нещо на него преди сън. Статистиката показва, че все повече хора осъзнават своята зависимост и търсят специализирана помощ.

 

 

Хората, притежаващи смартфони, имат чувство за повишен контрол върху това с кого да общуват, но ироничното е, че именно това усещане ги прави неспокойни. Когато човек не успее да намери мобилния си телефон, пулсът му се увеличава и потребителят проявява признаци на паника. Симптомите доста приличат на тези при алкохолизъм и пристрастяване към храна, наркотици и хазарт.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
UNITED2
преди 11 години
1
7
!
Отговори
Така е да ви кажа честно! Все пак в телефоните си пазим все повече и повече лична информация, която не споделяме с всеки и евентуалната загуба на смартфона ни прави луди.Аз лично не мислех така до оня ден, когато си забравих телефона в класната стая и докато се върна да го намеря през главата ми минаха 1000 черни мисли и няколко начина за самоубийство ако евентуално някой беше поразгледал телефона.. :D :D :D
Страница 1 от 1