.

Урината може да зареди мобилния ни телефон

Урината може да зареди мобилния ни телефон
Снимка: Dreamstime

На колко от вас им се е случвало да отидат на училище/работа и да забележат, че мобилният им телефон е с изтощена батерия? След това почва едно търсене на зарядно устройство, едно молене, търсене на удобен контакт и... пълна досада! Колко по-удобно би било, ако урината ти да ти помогне мобилният ти телефон да се зареди? Струва ви се абсурдно – помнете, че няма невъзможни неща!

 

 

Според учените зареждането на GSM-а, благодарение на урината, е възможно. Специалистите са произвели достатъчно електричество, за да изпращат SMS-и, да сърфират в интернет и да провеждат кратки разговори. Те се надяват да развият технологията, която се основава на батерии с гориво на микробна основа, за да може с тях да се зарежда напълно изтощен GSM.

 

Използването на урина като енергиен източник определено е доста екологична идея. Тя е неизчерпаем източник и хубавото е, че хората не зависят от вятъра или слънцето – тоест ходят до тоалетна няколко пъти дневно, без значение какво е времето навън.

 

Технологията на батериите с микробно гориво дава възможност да се произведе електричество директно от разлагането на органична материя и проправя пътя за развиването на безплатни горива. Урината позволява да се стимулират микробите, които произвеждат повече електричество.

 

Въпрос на време е да има бани, задействани изцяло с помощта на урината – от душа през контактите за самобръсначките до осветлението.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
lamer4e7o
преди 10 години
1
3
!
Отговори
хаха, фейл ! :D
XTREME_
преди 10 години
1
12
!
Отговори
Пикае седнал?
Страница 1 от 1