.

Най-играните компютърни игри през 2020 година

Вижте кои са те

Най-играните компютърни игри през 2020 година
Снимка: ПР

Пандемията от COVID-19 оказа огромно негативно влияние върху развлекателната индустрия, включително киното, телевизията и хазартните забавления. Компютърните игри обаче отбелязаха сравнителен ръст в потреблението. Геймърите имаха достатъчно време да се отдадат на любимото си занимание по време на месеците под карантина. Нека видим кои са най-популярните игри през изминалата част на 2020 г.

 

Counter-Strike: Global Offensive

 

Позната още с абревиатурата CS: GO, тази мултиплейър видео игра поставя два противоположни отбора в напрегната битка за надмощие. Отборът на терористите цели да елиминира противника чрез стратегическо поставяне на бомба, докато контратерористите имат за задача да обезвредят врага и да спасят от опасност застрашените заложници. Global Offensive е четвъртото попълнение в популярната серия на Counter-Strike. Както своите предшественици, и тази версия е подплатена с вълнуващ екшън и колекция от оръжия и екипировки. Изданието излиза през 2012 г. и дори сега, осем години по-късно, играта доминира над редица по-нови предложения и се нарежда сред най-играните заглавия на 2020 г.

 

DOTA 2

 

Онлайн мултиплейър играта е продължение на Defense of the Ancients. Както Global Offensive, така и това попълнение в списъка не скорошно. DOTA 2 излиза през юли 2013 г., но успява да запази своята актуалност и до днес. Тук отново имаме два срещуположни отбора с по пет играчи. Всеки от тях трябва да защити своята територия чрез серия от индивидуални битки. Може би се питате къде е уловката. Всеки играч се преобразява в митичен герой с уникални характеристики и умения, които могат да бъдат развивани с повече практика. Героите могат да се усъвършенстват в трите основни категории: сила, ловкост и интелект.  DOTA 2 съчетава съревнованието, присъщо на видео игрите с визуално магическия сват на фантастиката. 

 

World of Warcraft

 

Едно от най-популярните и същевременно най-стари заглавия в списъка. World of Warcraft датира от 2004 и е четвъртия епизод от сагата на Warcraft. Ролевата игра е достъпна онлайн и е предназначена за множество играчи. Историята се развива в магическия свят Азерот, в който витаят всякакви уникални същества - от джуджета и елфи до орки, гоблини и тролове. Както и предните игри, тази също изправя една срещу друга две големи групи. В WoW това са Съюзът и Ордата. Наречени още фракции, тези два лагера обединяват различни по произход създания, въвлечени в нестихващ конфликт. World of Warcraft предлага изключително разнообразие от герои. Всеки играч може да стартира играта с един от единадесетте различни класове. Те включват магьосник, ловец, крадец и др. Пред играчите предстои дълго приключение, в което те трябва да развият героите си, като натрупат нови таланти и усъвършенстват различни професии.

 

Fortnite

 

Fortnite стартира през 2017 г. и бързо набра скорост сред геймърските кръгове. Изданието Battle Royale успя да пожъне невиждан успех като привлече над 120 милиона потребители за по-малко от година. В играта участие взимат до четири играчи. Тяхната задача е да си сътрудничат, като се сражават срещу врага в лицето на същества, оприличаващи зомбита. Участниците са поставени и пред изпитанието да изградят стабилна защита, която да улесни максимално тяхното оцеляване. Популярността на играта нарасна още повече с въвеждането на виртуални концерти, в които утвърдени изпълнители се преобразяват в свои анимационни еквиваленти. Такива изяви наскоро организираха рапърът Травис Скот и диджеят Маршмело, които обединиха тълпата от геймъри със своите хитове.

 

League of Legends

 

След издаването си в онлайн пространството през 2009 г, League of Legends вече е утвърдена класика. Тематиката наподобява останалите изредени поредици в списъка. Всеки играч започва сагата като герой с уникални способности и си пробва път към върха чрез събирането на предмети, които да подсилят неговата мощ. В основата на битката стоят дуели, чиято цел е сразяване на противниковия отбор чрез разрушаване на „Нексус“ – кристална фигура, намираща се в базата на ответната страна. Платформата генерира около 8 милиона активни потребители всеки ден. Успехът превръща играта в огромен франчайз. До момента към поредицата са създадени комикси, уеб видеа и анимационни предавания. Всяка есен създателите на играта провеждат и световен шампионат, който продължава близо месец и събира геймъри от всички краища на света. Разпределените в 24 отбора финалисти влизат в епична битка за победа. До днешен ден играта е натрупала доходи, надхвърлящи огромната сума от 10 милиарда долара, превръщайки я в една от най-успешните поредици за всички времена.

 

Grand Theft Auto

 

Стигаме и до най-старата игра в списъка. Grand Theft Auto излиза през вече далечната 1997 г., като от тогава до сега са издадени седем основни попълнения в главната серия и още редица допълнителни издания. Играта ни пренася в интерпретирани модели на американски градове като Ню Йорк, Маями и Лас Вегас. Историята се базира върху криминален свят, в който героят има за задача да изпълни различни мисии, които прогресивно го изстрелват напред. Най-популярните елементи от GTA са, разбира се, възможността да управляваш лек автомобил и други превозни средства, кражбата на коли, употребата на различни оръжия. Продажбите на играта надхвърлят 10 милиарда долара, което я нарежда в челните позиции до вече споменатите World of Warcraft и League of Legends.

 

Как онлайн букмейкъри се възползват от популярността на компютърните игри?

 

Независимо дали в спорта или в музикалните състезания, хората намират начин да превърнат конкуренцията в средство за печалба. Така и видео игрите се утвърдиха като поле за интернет залози. Популярността на този тип хазарт можем да свържем с т.нар. eSports или просто казано – практиката да се организират онлайн двубои между професионални играчи или отбори в сферата на гейминга. Тези състезания се излъчват онлайн на живо чрез стрийминг. С времето доверието към този тип събития нараства, което поражда и интереса на зрителите към парични залози. Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 и League of Legends са едни от най-предпочитаните заглавия в сферата на букмейкинга.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...