.

5 причини да избереш почивка от турагенция

5 причини да избереш почивка от турагенция
Снимка: Istockphoto

Хората, които обичат да пътуват и го правят често, знаят колко е важна добрата организацията на всяка екскурзия. За да бъде пълноценна една почивка, човек трябва да е наясно с много неща. Нужна е информация за трансфери, проучване на хотели, резервации, информация за местата, които си заслужава да посетите и още куп други детайли. Какви са предимствата на организираните от туроператор почивки и защо да следим техните оферти?


Какво е важно да знаем при избора на туристическа агенция?


Все по-често хората започват да осъзнават важността и улеснението на това да се доверим на туристическа агенция, наблюдават Екватор Бг. От изключителна важност и първостепенно значение е, когато избирате своя турагент, да сте проверили неговия лиценз, дестинациите, които обслужва, както и различните оферти и програми, за които провежда записвания. Добре е да се доверите на фирма, в чиято коректност сте сигурни, за да не се притеснявате излишно по време на цялата организация. 

 

Защо да се доверим на турагенция за почивката си?


Има няколко причини, поради които това, да оставим нашата почивка в ръцете на туристическа агенция е изцяло в наша полза, споделят от Екватор. Нека ги разгледаме малко по-обстойно:


  1. Удобство – планиран престой и екскурзии – едно от най-хубавите неща при пътуванията от този тип е, че не се налага да се занимавате с неща като самолетни билети, организация по престоя, пътуванията до забележителности и дори допълнителни маршрути, до които се налага пътуване с автобус. Добрите туристически агенции разполагат с гид, преводач и въобще цял екип от хората, чиято работа е да отменят възможно най-много от вашите пътешественически грижи и да ви накарат да се отпуснете и насладите на преживяването максимално, напомнят от Екватор.

  2. Изгодни пакетни цени – тъй като туристическите агенции имат опцията ранни записвания, те предварително имат някаква представа колко голяма група ще организират. Така успяват да уредят всякакви намаления и изгодни цени в страхотни хотели, в които, ако решите да се организирате и да отидете сами, ще ви излезе доста по-скъпо, споделят от Екватор;

  3. Включени самолетни билети – добрите компании организират свои чартърни полети, чиято цена е включена в крайната ценова оферта на пътуването. Възможността за ползване на чартъри може много да повлияе на цената на пътуването със самолет и то изцяло в положителна насока, разказват още от Екватор.

  4. Ранни записвания – опцията за ранни записвания, която споменахме по-рано, може да стопи доста цената на вашата почивка. Така компанията може да придобие представа каква група очаква и да уговори по-големи отстъпки от множество неща по време на въпросната почивка. Крайната отстъпка ще рефлектира и върху сумата, която ще трябва да заплатите. Така можете да спестите между 20% и 30% от нормалната цена на преживяването. Това определено е една от най-добрите опции на туристическите агенции, съветват от Екватор. 

  5. Екскурзовод – когато си организирате сами почивка, рядко можете да си уредите екскурзовод, освен при тур на някои забележителности, които го предлагат като опция с влизането. При организирано пътуване от туристическа агенция от ранга на Екватор, екскурзоводът е част не само от посещението ви на една забележителност, а от цялата ви екскурзия. Това ще ви даде възможността да научите много повече за местата, които ще посетите, и да чуете интересни подробности, които иначе няма да има кой да ви сподели. Със сигурност ползите от водач по време на всяко пътешествие са големи и е силно препоръчително да се възползвате от това.

 

Използването на туристическа агенция цялостно ще ви улесни по време на целия ви престой. Това може да ви спести множество главоболия. Не забравяйте, че хората, работещи по тези фирми са професионалисти, проучвали са много повече варианти за една организация, отколкото вие имате възможността да намерите. Точно заради това можем спокойно да се доверим на опита и дългогодишния стаж, да се отпуснем и да се насладим на една качествена почивка. Това е най-добрият начин наистина да избягаме от ежедневието и да оставим нещата в ръцете на професионалистите, споделят от Екватор.


Как да разберем дали турагенцията е коректна?


За да имаме пълно доверие на туристическата агенция, трябва предварително да сме я проверили, да сме се убедили в коректността ѝ и най-важното – да сме установили дали има лиценз, казват от Екватор. Ако никъде не намирате информация от реални клиенти на дадена туристическа агенция, по-добре не поемайте риска да ѝ гласувате доверието си, колкото и добре да ви звучи нейното предложение. Най-добрият вариант е да се обръщате към фирми, препоръчани от приятели, или такива, за които намирате лесно информация по форуми или други средства за обмен на информация между потребители


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...